Martin Scorsese rendező

A 81 éves Oscar-díjas filmrendező a Fox News amerikai hírcsatorna streaming-felületére készít dokumentumfilm-sorozatot, amelynek témája közismert szentek élete lesz. A műsor célja, hogy közelebb hozza és érthetőbbé tegye sokak számára a kereszténységet és annak kiemelkedő alakjait – mindezt anélkül, hogy bárkire ráerőltetné a vallási tanokat.


Martin Scorsese nem képes leállni: tavaly ősszel mutatták be a Megfojtott virágok című, közel 4 órás eposzát, idén pedig egy Jézusról szóló filmet forgat majd, amelynek már kész is a forgatókönyve.

Ezt is nézd meg! 5 film, amit Scorsese szerint mindenkinek látnia kell

Emellett pedig egy másik vallási tematikájú projektben is részt vesz a direktor: az egyik legnagyobb amerikai csatorna streaming-felületére, a Fox Nationra készülő, szent emberek életét feldolgozó dokumentumfilm-sorozatnak lesz a producere és a házigazdája – olvasható a Guardian cikkében.

Martin ScorseseFotó: 123rf.com
Életem nagy részében a szentek történeteivel éltem együtt: értelmeztem a szavaikat és tetteiket, elképzeltem azokat a világokat, amelyekben éltek. Elgondolkodtam a döntéseken, amelyekkel szembenéztek, a példákon, amelyeket mutattak

– nyilatkozta nemrég a katolikus családban nevelkedett Scorsese.

Ez is érdekelhet: Martin Scorsese már megint beszólt a Marvelnek

A nyolc részből álló szériában külön epizódot kap majd Jeanne d’Arc, Assisi Szent Ferenc, Keresztelő Szent János, Becket Tamás és Mária Magdolna is.

Scorsese hisz a projekt sikerességében:

Ezek nyolc nagyon különböző férfi és nő történetei, akik a történelem nagyon különböző korszakaiban éltek, és mindannyian azért küzdöttek, hogy kövessék a szeretet útját, amelyet Jézus szavai az evangéliumokban mutattak meg nekik és nekünk. Nagyon izgatott vagyok, hogy ez a projekt elindult, és hogy ennyi megbízható és tehetséges munkatárssal dolgozhatok együtt.

A sorozat már idén novemberben elindul Martin Scorsese Presents: The Saints címmel.

A figyelmetekbe ajánljuk