Martin Luther King Washingtonban, 1963-ban
Fotó: Getty Images

Steven Spielberg közreműködésével film készül Martin Luther King életéről

Az Universal Pictures által életrajzi film készül Martin Luther Kingről. Chris Rock lehet a mozi rendezője, míg a produceri székből Steven Spielberg köszönhet vissza.


Az önéletrajzi film alapjául Jonathan Eig kritikusok által is elismert könyve, az idén megjelent King: A life szolgálhat. Ebben rengeteg olyan forrás és FBI által tárolt információ szerepel, amelyet azelőtt senki sem ismert az 1968-ban meggyilkolt polgárjogi harcossal kapcsolatban.

Ezt is olvasd el! Híres merényletek, amelyek megváltoztatták a történelem menetét

A kötet elmeséli annak a bátor embernek a karakterét, aki a 20. század közepén megkerülhetetlen személye volt az Egyesült Államok közéletének és gondolkodásának. Számos polgárjogi harcosról (Lincoln, Gandhi, Malcolm X) készültek már kiváló alkotások az előző évtizedekben, ez a regény pedig megfelelő alap lehet egy újabb kiemelkedő önéletrajzi film elkészítéséhez.

Chris Rock

Fotó: Getty Images

A rendezői szék kapcsán a tavalyi Oscar-gálán botrányba keveredett Chris Rock a legesélyesebb. A Deadline értesülései szerint már az utolsó fázisában tartanak a stúdióval való egyeztetései.

Ez is érdekelhet: Így reagált Chris Rock Will Smith bocsánatkérésére

Érdekesség, hogy az 58 éves színész még az idén megjelenő Rustin című filmben épp azt a Roy Wilkinst alakítja, aki megszervezte azt az eseményt, amely az ikonikus „Van egy álmom” szavakkal kezdődő Martin Luther King-beszédnek is helyt adott.

A főleg komikusként elismert Rock számára egyébként nem ismeretlen a direktor szerep: összesen háromszor, legutóbb még 2014-ben rendezett. Ez az életrajzi film nagy vállalás tőle, de siker esetén óriásit lendülhet vele a kamera mögötti karrierje.

Steven Spielberg

Fotó: Getty Images

Nagy segítséget és támogatást is kap ehhez, hiszen a producerek között Steven Spielberg is ott lesz.

A figyelmetekbe ajánljuk