csivava
Fotó: Shutterstock

Pearl, a világ legkisebb kutyája a zsebünkben is elfér – videó!

Amikor megszületett, a pici Pearl kevesebb mint 30 dekát nyomott. Mostmár 2 éves kutyaként 9 centiméter magas és közel 13 centiméter hosszú, körülbelül akkora, mint egy bankjegy – állítja a Guinness World Records.


Pearl nemrégen hivatalosan is megkapta a világ legapróbb kutyája címet. A korábbi csúcstartó csivava és közte egyébként különös vérbeli rokonság fedezhető fel: Miracle Milly ugyanis Pearl anyjának egyik testvére volt.

Ezt is olvasd el! Öt megdöbbentő rekord kutyáktól

Az állat gazdája, Vanesa Semler kis kedvencének rekordot igazoló mérését nemrég Orlandóban végezték el, abban az állatkórházban, ahol született.

A kiértékelők háromszor is megmérték a csivava adottságait. A Guinness szabálykönyve szerint:

a méréseknek a mellső lábfej tövétől a marmagasság (a lapockák közötti gerinc) tetejéig kell terjedniük, egyenes függőleges vonalban.

Pearlnél hivatalosan 9,14 centiméter magasságot és 12,7 centiméter hosszúságot állapítottak meg, súlya pedig 550-600 gramm körül mozog.

Ez is érdekelhet: Meg nem értett zsenik: 6 + 1 teljesen fölösleges Guinness-rekord

Pearl egy kicsit díva, de nagyon pazar ízléssel. Imád csirkét és lazacot enni, és szeret kiöltözni is. Nem zavarja a reflektorfényben töltött idő sem, nagyon nyugodt tud maradni akkor is, ha egy nagyobb közönség előtt áll

mesélt Semler még idén áprilisban kedvencéről, amikor is egy milánói televíziós tehetségkutatóban tűntek fel. Pearl ezt követően kapott nemzetközi médiaigyelmet.

Azonban ezekkel a méretekkel sem éri el azt, hogy ő legyen minden idők legkisebb kutyája a Guinness Rekordok szerint. Ez a cím még mindig egy törpe yorkshire terrieré, amely az 1940-es években egy brit újságíróé volt. Az a kölyök mindössze 2,8 centiméter magas volt.

A figyelmetekbe ajánljuk