George Clooney és Julia Roberts.

Az idei évben a filmipar alaposan ellátott bennünket szórakoztatóbbnál szórakoztatóbb mozikkal, az alábbi cikkben pedig öt olyan vígjátékot szedtünk össze, amit 2022-ben mutattak be.


A gigantikus tehetség elviselhetetlen súlya

Ez a kifejezetten bonyolult című film már azért is rendkívül érdekes, mert Nicolas Cage az enyhén szólva sem rokonszenves önmagát alakítja. A sztori szerint miután Cage elfogad 1 millió dollárt azért, hogy részt vegyen egy drogbáró (Pedro Pascal) születésnapján, a színészt egy CIA-ügynök (Tiffany Haddish) beszervezi, hogy leszámoljon a problémás rajongóval.

Minyonok: Gru színre lép

A vicces Minyonokkal sosem tudunk betelni. Második önálló filmjükben a szórakoztató sárga kis lények a 12 éves Gru-val együtt a Sinister Six nevű szupergonosz csoport megállításán ügyködnek.

Ez is érdekelhet: 7 nagy költségvetésű film, ami óriásit bukott a mozikban

Weird: The Al Yankovic Story

Ez az életrajzi film egy olyan emberről szól, aki arról lett híres, hogy más slágereit parodizálta ki. Most azonban a fagyi visszanyalt, ugyanis ez a mozi maga is egy paródia, amely az ikonikus zenész Weird Al Yankovic életrajzát gúnyolja ki, miközben Daniel Radcliffe szenvedélyes, mégis fergetegesen furcsa alakítást nyújt.

Beugró a paradicsomba

A sztárokkal teletűzdelt romantikus vígjátékban Julia Roberts és George Clooney egy elvált párt alakítanak, akik összefognak, hogy megakadályozzák, hogy lányuk ugyanazt a hibát kövesse el, amit ők 25 évvel ezelőtt.

A film ráadásul Balin játszódik, lenyűgöző kulissza pedig rengeteget hozzátesz ehhez az amúgy is remek vígjátékhoz.

Tőrbe ejtve: Az üveghagyma

Rian Johnson humoros krimijének várva várt folytatása december 23-án érkezik meg a Netflixre, a Daniel Craig által alakított nyomozó, Benoit Blancnak pedig újabb rejtéllyel kell szembenéznie. A sztori szerint az Edward Norton által megformált milliárdos Miles Bron meghív egy népes vendégsereget – köztük Blancot is – a görögországi villájába, ahol egy vacsora közben meglepő módon elárulja, hogy valaki meg fogja őt ölni. Ezután elkezdődik a véres játszma, amely során Blanc megpróbálja kideríteni, hogy ki a potenciális, jövőbeli gyilkos.

Craig és Norton mellett feltűnik még a filmben Kathryn Hahn, Kate Hudson, Jessica Henwick, Madelyn Cline, Dave Bautista és Janelle Monáe is.

Forrás: Marie Claire

A figyelmetekbe ajánljuk