harry és sally film

A tökéletes őszi hangulathoz ezt a 6 romantikus-vígjátékot ajánljuk!

Az ősz a romantikus-vígjátékok különleges időszaka. Ez a 6 film pedig kiváló kiegészítője lehet a teázós, összebújós, hűvös estéknek!

Nász-ajánlat

A film Margaret Tate könyvszerkesztő (Sandra Bullock) és asszisztense, Andrew Paxton (Ryan Reynolds) irodai világával kezdődik. Margaret ráveszi Andrew-t, hogy tegyen úgy, mintha eljegyezték volna egymást, hogy ne toloncolhassák ki az Egyesült Államokból Kanadába. A vicces színjáték egy meghitt alaszkai kiruccanáshoz vezet, ahol Margaret megismeri Andrew szüleit, akiket Mary Steenburgen és Craig T. Nelson alakít. Nagymamáját pedig nem más, mint a legendás Betty White.

Bridget Jones naplója

Bridget (Renée Zellweger) már a harmincon is túl van, és bár nagyon szeretne sikeres lenni, ez nem igazán akar összejönni. Viszonylag sokat iszik, az anyja folyamatosan arra emlékezteti, hogy lassan eljár felette az idő, a munkájában nem a legjobb, és ha ez mind nem lenne elég, még a főnökébe, Daniel Cleaverbe (Hugh Grant) is teljesen belezúgott, aki azonban észre sem veszi őt.

Bridget azonban nem adja fel: barátai és a naplója segítségével az igazi szerelmet keresi. Az anyjánál tartott egyik bulin aztán végül megismerkedik Mark Darcyval (Colin Firth), aki ugyanolyan hatást gyakorol rá, mint főnöke – aki természetesen végül észreveszi Bridgetet, és el is kezdődik a bonyodalom. Vajon kit fog választani végül?

Bridget Jones történetével először 2001-ben ismerkedtünk meg. Bár az azóta kultuszfilmmé avanzsált mozit lehet nem szeretni, nem érdemes, hiszen a nevetés garantált.

Holdkórosok

Még csak 40 éves, Loretta Castorini (Cher) azonban már özvegy. Az olasz-amerikai nő úgy érzi, átok ül rajta, éppen ezért úgy dönt, hogy hozzámegy egyszerű, ám szeretetreméltó udvarlójához Johnny Cammarerihez (Danny Aiello). Mielőtt azonban megünnepelhetnék a jegyességet, az újdonsült vőlegénynek el kell utaznia Rómába, hogy meglátogassa nagybeteg édesanyját, így Lorettára hárul a feladat, hogy felkeresse Johnny bunkó és kissé agresszív öccsét, Ronnyt (Nicolas Cage). Bár kezdetben egyáltalán nem szimpatizálnak egymással, végül mégis egymás karjaiban kötnek ki, ez pedig Loretta minden tervét felborítja.

Az 1987-es Norman Jewison-filmben Cher egyik legemlékezetesebb alakítását nyújtotta, amiért végül a 60. Oscar-gálán elnyerte a legjobb női főszereplőnek járó díjat.

Rajta kívül díjazták még a mozi forgatókönyvíróját, John Patrick Shanley-t, valamit Olympia Dukakist, aki a legjobb női mellékszereplőnek járó aranyszobrot vihette haza.

Ilyen az élet

Az Ilyen az élet egy igazán szerethető és vicces romantikus-vígjáték Josh Duhamel és Katherine Heigl főszereplésével. A történet középpontjában két fiatal felnőtt, Eric Messer és Holly Berenson áll, akik barátaik halála után közös felügyeletet kapnak az árván maradt kislányuk felett.

Holly és Messer eleinte ki nem állhatják egymást, de energiájukat a kis Sophie nevelésébe fektetik. Idővel a rögtönzött szülők egymásba szeretnek, amikor pedig úgy tűnik, hogy minden elveszhet, megtalálják a módját, hogy igazi családdá váljanak.

Harry és Sally

Létezik-e férfi és nő között barátság? – ezt a kérdést boncolgatja Rob Reiner 1989-es romantikus-vígjátéka, mely két egyetemista Harry Burns (Billy Crystal) és Sally Albright (Meg Ryan) véletlen találkozásával kezdődik. A két diák – miután összefutottak a kampuszon – úgy döntenek, együtt utaznak el Chicagóból New Yorkba. Az utazás során merül fel közöttük a kérdés, hogy lehet-e a férfi önzetlenül barátja a nőnek – és fordítva –, ám a választ nem sikerül megtalálniuk, hiszen teljesen más véleményen vannak: Harry szerint kizárt, Sally azonban ennek ellenkezőjéről győzködi a fiatal férfit.

New Yorkba érve elszakadnak egymástól, majd évekkel később újra találkoznak, innentől kezdve pedig időről időre, egyre gyakrabban keresztezik egymás útját. Bár ez ellentmond Harry filozófiájának, mégis barátok lesznek, majd fokozatosan egymásba szeretnek. De vajon kiteljesedik-e ez a kapcsolat?

Only You - Csak veled

Habár az Only You nem a legismertebb romantikus komédia, nagyon hangulatos. Marisa Tomei zseniális Robert Downey Jr. mellett, Tomei alakítja Faith-et, aki fiatal korában oujia-deszkával játszott, és azt mondták neki, hogy egy bizonyos Damon Bradley-hez fog feleségül menni. Egészen Olaszországba utazik, hogy megtalálja az állítólagos nagy Őt, Damon Bradleyt -- mielőtt férjhez megy valaki máshoz!

A figyelmetekbe ajánljuk