Kép a Sárkányok Háza című sorozatból.
HBO

5 kiváló sorozat 2022-ből, amit az új évben is érdemes elkezdeni

A tavalyi év sorozat-fronton meglehetősen erősre sikeredett, hiszen számos vadiúj történetszálat mutattak be, de a nagy franchise-ok jelentős része is tudott valami újat mutatni. Az alábbi cikkben 5 olyan kiváló sorozatot mutatunk be 2022-ből, amit az új évben is érdemes elkezdeni.


Különválás

Az Apple TV+ áttörő sikerének középpontjában egy izgalmas sci-fi premissza áll: mi lenne, ha a munka és a magánélet egyensúlya szó szerint kettéválna? Amikor a titokzatos Lumon Industries alkalmazottai minden reggel munkába állnak, mindent elfelejtenek az épületen kívüli életükről – amikor viszont hazamennek, pont az ellenkezője történik. Ennek a jelenségnek a pszichológiai és etikai következményeit dermesztő módon tárja fel a Különválás, amely idén tér vissza a várva várt második évaddal.

Fehér Lótusz 2. évad

A sorozat második évada egy exotikus nyaralást bemutatva szellemesen figurázza ki a felső egy százalék mindennapi életét és problémáit, ami érthető módon komoly érdeklődést váltott ki a nagyérdemű körében. A második szezon Hawaiiról a szicíliai San Domenico palotába költözött, és néhány kivétellel az egész szereplőgárgát lecserélték.

Jennifer Coolidge ismét bebizonyítja, hogy egy valódi komikus zseni, hiszen visszatér Tanya szerepében, míg Aubrey Plaza, Meghann Fahy, Theo James és még sokan mások csodálatos karakterekkel és alakításokkal járulnak hozzá a sorozat sikeréhez.

Ez is érdekelhet: 4 januárban megjelenő sorozat, amit nem érdemes kihagyni!

Andor

Sokak szerint az Andor a valaha készült egyik legjobb Star Wars-produkció. A sorozat a Zsivány Egyes című film egyik főszereplőjét, Cassian Andort (Diego Luna) mutatja be. A széria 5 évvel a már említett Star Wars-mozi előtt játszódik, és epizódról epizódra nagyobb betekintést kapunk abba, hogy Andor miként lett egy egyszerű simlis csempészből a Lázadás egyik kulcsfigurája.

Sárkányok háza

A Trónok harca előzménysorozata 300 évvel a George R. R. Martin regényei alapján készült híres és sikeres széria eseményei előtt játszódik, és a Targaryen-ház és annak platinaszőke tagjainak történetét meséli el.

A Sárkányok háza szereplőgárdájában helyet foglal Emma D'Arcy, Matt Smith, Steve Toussaint, Olivia Cooke és Rhys Ifans is.

A Gyűrűk Ura: A Hatalom Gyűrűi

A világ egyik leghíresebb történetének előzménysorozata A hobbit és A Gyűrűk Ura eseményei előtt több ezer évvel játszódik.

A sorozat sztorija a viszonylagos béke idején, a másodkorban kezdődik, és egy csapatnyi ismert és új karakter sorsát követhetjük végig, akik szembeszállnak az ébredő, és egyre fenyegetőbb gonosszal Középföldén.

A figyelmetekbe ajánljuk