Zendaya az Eufória című sorozatban.
HBO

2022 legjobbjai eddig: 4+1 sorozat, amit mindenképp látnod kell!

A 2022-es esztendőre sorozatok terén eddig enyhén szólva sem lehet panaszunk: szinte minden héten megjelenik valamelyik jól ismert franchise új évada, vagy egy teljesen új széria, ami garantáltan levesz minket lábunkról. Az alábbi cikkben 4+1 olyan remek sorozatot mutatunk be, ami az idei évben jelent meg.


Heartstopper

A Netflix tini sorozata nem akar túlzottan nagyot mondani, csupán egy egyszerű, mégis nagyon kedves történetet mutat be. A brit széria egy tinédzsert követ végig, aki egy fiúiskolában meleg srácként igyekszik helyt állni. Hamarosan szövetségesre talál a rögbicsapat kapitányában, majd rájön, hogy talán több bennük a hasonlóság, mint azt kezdetben gondolta.

Eufória 2. évad

Az Eufória dicsőséges visszatérése jó bizonyíték arra, hogy a sorozat nem egy úgynevezett „egy évados csoda”. A Rue első évadbeli visszaesése után folytatódó, Sam Levinson által készített sorozat nyaktörő tempóban halad, Sydney Sweeney pedig különösen figyelemre méltó alakítást nyújt. Emellett fontos megjegyezni, hogy a széria magyar operatőre, Rév Marcel ismét fantasztikus munkát végzett.

Tokyo Vice

1999-ben Jake Adelstein amerikai újságíró Tokióba költözik, mivel japán nyelvből kell írásbeli vizsgát tennie, hogy esélye legyen bekerülni egy nagy japán újság szerkesztőségébe. A sikeres vizsga után az erkölcsrendészet egyik veterán nyomozójának szárnyai alá kerülve azonban elkezdi felfedezni a japán jakuza sötét és veszélyes világát.

A besúgó

Az HBO magyar fejlesztésű sorozata egy 20 éves vidéki fiú, Gergő történetét mutatja be a ’80-as évek közepén, aki miután Budapestre költözött egyből a fővárosi forgatag kellős közepébe csöppen. Hamar új barátokra tesz szert, akik elkötelezett demokraták és mindent megtesznek azért, hogy bosszantsák a kommunista rendszer elvtársait.

Ám Gergő egy súlyos terhet cipel magával: titokban az Állambiztonság besúgója, aki kénytelen jelenteni a hatalom embereinek annak érdekében, hogy a súlyos beteg testvére megkaphassa az állam által biztosított gyógyszereket.

+1: Stranger Things 4. évad

2022. május 27-én jelent meg a Stranger Things 4. évadának első 7 része – a második etap júliusban érkezik –, amely során Elevenék újabb, hátborzongató kalandokba keverednek. Nemrégiben hivatalossá vált, hogy a Netflix egyik legsikeresebb sorozata az ötödik évad után véget ér, így a rajongók érthető módon nagyon várták az új szezont. Külön érdekesség, hogy a negyedik évad két epizódját is a Kontroll című film magyar direktora, Antal Nimród rendezte.

Forrás: Esquire, Wikipédia, Port

A figyelmetekbe ajánljuk