Egy ember egy festményt néz.

Illusztráció.

3 idén megnyíló európai múzeum, amit mindenképp látnod kell!

Az öreg kontinens egyik legnagyobb értéke a páratlan kulturális öröksége, amely semmi máshoz nem hasonlítható, az alábbi cikkben pedig 3 olyan idén megnyíló európai múzeumot mutatunk be, amit a művészetért rajongóknak mindenképp érdemes meglátogatnia.


Manchester Museum, Manchester, Anglia

A világhírű londoni Purcell iroda felelt a 130 éves múzeum neogótikus épületének kétemeletes bővítéséért. Az építészek ezután pedig elengedhették a fantáziájukat, ők pedig éltek a lehetőséggel: A zöldmázas terrakotta csempével burkolt térben egy új kiállítótermet húztak fel, ahol a folyamatosan váltakozó kiállítások és egy állandó, Dél-Ázsiának szentelt galéria kap helyet.

A múzeum-rajongóknak nem kell sokat várniuk, ha meg akarják tekinteni az intézményt, ugyanis a megnyitó a tervek szerint 2023. február 19-én lesz.

Ez is érdekelhet: 5 ellopott, híres festmény, amiről még most sem tudjuk, merre lehetnek

Modern Művészeti Múzeum, Varsó, Lengyelország

Már jó tíz éve annak, hogy a lengyel főváros a New York-i Thomas Phifer and Partners stúdiót bízta meg a szovjet korszakból származó Tudományos és Kulturális Palota melletti négyszintes múzeum bővítésével és felújításával.

A májusban megnyitó félig a föld alatt található modernista betonépület azonban nem csupán egy kiállítótér lesz, hanem kulturális központként is funkcionál majd, műhelyekkel, előadásokkal, mozival és előadóteremmel.

Skót Nemzeti Galéria, Edinburgh, Skócia

A William Henry Playfair által tervezett, műemlékileg védett galéria alatt kialakított új térben többek között William McTaggart, Anne Redpath, Charles Rennie Mackintosh és Phoebe Anna Traquair munkái lesznek láthatók. A múzeum várhatóan idén nyáron nyitja meg az új szárnyát.

A Hoskins Architects felelős a felújításért, de nemcsak az épületet, hanem annak környezetét is megváltoztatják, hiszen új közlekedési útvonalakat hoznak létre az épület és Edinburgh történelmi Princes Street Gardenje között.

Forrás: The Spaces


A figyelmetekbe ajánljuk