A három legjobb múzeum, amely 2022-ben nyílt Európában

A három legjobb múzeum, amely 2022-ben nyílt Európában

Múzeumok, amelyeket érdemes a bakancslistánkra feljegyezni, pláne 2022-ben!


Maison Gainsbourg, Párizs

A párizsi ház, amely a nagyra becsült francia énekes és költő, Serge Gainsbourg 1991-ben bekövetkezett halála óta nem látogatható. Idén tavasszal azonban végre megnyílik a művész életének és munkásságának szentelt múzeum. A projektet Gainsbourg lánya, a színész és énekes Charlotte vezette, és a fő attrakció minden bizonnyal Serge híresen excentrikus lakóterme lesz, zongorával, art deco bárral és hatalmas szoborkollekcióval.

Norvég Nemzeti Múzeum, Oslo

Idén nyílik meg a Norvég Nemzeti Múzeum Osloban, amely a skandináv országok egyik legnagyobb múzeuma lesz. Az intézmény gyűjteménye hatalmas, 100 ezer műkincset foglal magába és olyan csodálatos darabok lesznek megtekinhetőek, mint a norvég Baldishol faliszőnyeg és az aranykori flamand tájképek sora. Az új épület kiemelkedő látványossága azonban a tetején található 2400 négyzetméteres fénycsarnok, amely valóban káprázatos helyszínt biztosít a múzeum számos remekművének.

 Isztambuli Modern Művészeti Múzeum

Az Isztambuli Modern Művészetek Múzeuma a Karakoy vízpart egyik ikonja volt, mielőtt ideiglenesen áthelyezték, hogy a legendás építész, Renzo Piano által tervezett új, korszerű komplexumot hozzanak létre. A Modern Múzeum visszatérése még inkább fel fogja élénkíteni azt a tengerparti szakaszt, ahol nemrégiben megnyílt a Galataport, amely egy hosszú, a Boszporusz mentén húzódó sétálóutcával, valamint számos üzlettel és étteremmel rendelkezik. De a közelben található még könyvtár, mozi, dizájnbolt és számos rendezvényhelyszín is.

(Timeout)

A figyelmetekbe ajánljuk