bad bunny

Unod már, hogy mindig ugyanazt hallgatod? Szeretnéd frissíteni a lejátszási listáidat? Most ajánlunk öt előadót, akik spanyol nyelven énekelnek, mert van ám bőven élet a Despaciton túl is.


Bad Bunny

Bad Bunny a reggaeton abszolút császára és egyben egyik legnagyobb úttörője is egyben. Gyakorlatilag azt csinál, amit csak akar, ő pedig kísérletezik a hangzásán belül fáradhatatlanul, ahelyett, hogy ugyanazt csomagolná újra. Éppen ettől izgalmas, sose tudhatja az ember, hogy mivel fog előállni legközelebb. Ez a kiszámíthatatlanság ritka erény mainstream világsztároknál.

Rosalía

A barcelonai Rosalía flamenco táncosként flamenco zenével kezdte pályáját. Onnan aztán gyorsan tranzícionált a műfaj klasszikus elemeit újragondoló kortárs popzenére, mielőtt ő is megmártózott volna a reggaetonban. Kivételes hangja és izgalmas hangzása őt is kiszámíthatatlanná teszi. Ráadásul az egyik legkonzisztensebb kortárs popelőadó, ami a minőséget illeti.

Nathy Peluso

Az argentín Nathy Peluso képes angyali hangon énekelni és fenyegetően rappelni, az önbizalma a saját képességeiben és az erős személyisége pedig átitat mindent, amit csinál. Képességeit illetően gyakorlatilag bármire képes, ő pedig ezt kihasználva nem is igazán szorítja be magát egyetlen műfaj keretei közé. Gyakorlatilag sztárnak született.

Kali Uchis

Kali Uchisra először talán Tyler The Creator számain figyeltek fel a zenerajongók, első lemezén pedig a rapper mellett olyan közreműködőket gyűjtött be, mint a Blur és a Gorillaz frontembere, Damon Albarn, továbbá a Tame Impala vezére, Kevin Parker. Aztán második nagylemezére úgy döntött, hogy spanyol nyelven énekel, mivel mindig is szeretett volna. A kockázata pedig kifizetődött, mivel azóta csak sikeresebb lett.

Lido Pimienta

A kolumbiai Lido Pimienta tradicionális zenét és tradicionális eszközöket kever modern elemekkel, aminek révén tradicionális hangzású, de mégis kortársnak ható popzenét csinál. Ritka, hogy valaki ilyen jól kever népzenét könnyűzenével, eltalálva azt az aranyközéputat, ami révén frissé válik és több lesz, mint szimpla kuriózum


A figyelmetekbe ajánljuk