Van egy étterem, ahová azok járnak, akik nem csupán jóllakni szeretnének, hanem gasztronómiai élményben részesülni, és élvezni annak minden pillanatát. Ez a hely Rácz Jenő új alkotótere, a Rumour, amely készen áll arra, felpörgesse a hazai gasztroszcénát. A sztárséf a SPAR Válogatás borszelekciójának kiemelt tételeihez alkotott ételeket. De vajon milyen recepteket ajánlana egy sztárséf? Mutatjuk!



Spárgasaláta avokádóval, parmezánforgáccsal és vaníliadresszinggel

A vaníliadresszing

  • 100 ml citromlé;
  • 300 ml pomace olívaolaj;
  • 1 rúd friss vanília;
  • 1 ek. méz.

A vaníliát vágjuk félbe, és kaparjuk ki a magjait. Tegyük bele egy kis méretű kancsóba, majd adjuk hozzá a felsorolt alapanyagokat, és botmixerrel turmixoljuk össze.

A saláta

  • 100 g fehér spárga;
  • 100 g zöld spárga;
  • 1 db avokádó;
  • 20 g parmezán;
  • 1 tk. espelette paprika.

A hámozott fehér spárgát 6 percig, a zöldet pedig 3 percig főzzük erőteljesen sózott, forrásban lévő vízben. Vágjuk félbe az avokádót, majd legyező alakban szeleteljük fel, adjunk hozzá sót, borsot, kevés espelette paprikát és a vaníliadresszinget. A parmezánból hámozó segítségével hámozzunk kis forgácsokat.

Bortipp

Rosalia Rosé – a könnyű előétellel ízében és színében is pompásan harmonizál a Paulus Borház friss roséja: a spárgát komplementer ízvilágként erősítik a bor egzotikus gyümölcsös aromái.

Mint valamennyi SPAR Válogatás bor, a Magyar Szőlő- és Borkultúra Nonprofit Kft. és a SPAR Magyarország Kft. közös, 10. Rosalia - Rosé és Pezsgő Liget kapcsán kiírt pályázatán nyertes rosé csak a SPAR és INTERSPAR üzletekben kapható.

A figyelmetekbe ajánljuk