Van egy étterem, ahová azok járnak, akik nem csupán jóllakni szeretnének, hanem gasztronómiai élményben részesülni, és élvezni annak minden pillanatát. Ez a hely Rácz Jenő új alkotótere, a Rumour, amely készen áll arra, felpörgesse a hazai gasztroszcénát. A sztárséf a SPAR Válogatás borszelekciójának kiemelt tételeihez alkotott ételeket. De vajon milyen recepteket ajánlana egy sztárséf? Mutatjuk!
Spárgasaláta avokádóval, parmezánforgáccsal és vaníliadresszinggel
A vaníliadresszing
- 100 ml citromlé;
- 300 ml pomace olívaolaj;
- 1 rúd friss vanília;
- 1 ek. méz.
A vaníliát vágjuk félbe, és kaparjuk ki a magjait. Tegyük bele egy kis méretű kancsóba, majd adjuk hozzá a felsorolt alapanyagokat, és botmixerrel turmixoljuk össze.
A saláta
- 100 g fehér spárga;
- 100 g zöld spárga;
- 1 db avokádó;
- 20 g parmezán;
- 1 tk. espelette paprika.
A hámozott fehér spárgát 6 percig, a zöldet pedig 3 percig főzzük erőteljesen sózott, forrásban lévő vízben. Vágjuk félbe az avokádót, majd legyező alakban szeleteljük fel, adjunk hozzá sót, borsot, kevés espelette paprikát és a vaníliadresszinget. A parmezánból hámozó segítségével hámozzunk kis forgácsokat.
Bortipp
Rosalia Rosé – a könnyű előétellel ízében és színében is pompásan harmonizál a Paulus Borház friss roséja: a spárgát komplementer ízvilágként erősítik a bor egzotikus gyümölcsös aromái.
Mint valamennyi SPAR
Válogatás bor, a Magyar Szőlő- és Borkultúra Nonprofit Kft. és a SPAR
Magyarország Kft. közös, 10. Rosalia - Rosé és Pezsgő Liget kapcsán kiírt
pályázatán nyertes rosé csak a SPAR és INTERSPAR üzletekben kapható.