Van egy étterem, ahová azok járnak, akik nem csupán jóllakni szeretnének, hanem gasztronómiai élményben részesülni, és élvezni annak minden pillanatát. Ez a hely Rácz Jenő új alkotótere, a Rumour, amely készen áll arra, felpörgesse a hazai gasztroszcénát. A sztárséf a SPAR Válogatás borszelekciójának kiemelt tételeihez alkotott ételeket. De vajon milyen recepteket ajánlana egy sztárséf? Cikksorozatunk utolsó részéből kiderül!



Sertéstarja paradicsomos fekete quinoasalátával, karfiolkrémmel

A sertéstarja

  • 180 g sertéstarja;
  • só, bors, olívaolaj a sütéshez.

Serpenyőben süssük elő oldalanként 2-2 percig a sertéstarját, majd tegyük 160 fokos sütőbe, és további 5 percig süssük, hogy belül még rózsaszín maradjon.

A quinoasaláta

  • 100 g fekete quinoa;
  • 1 db paradicsom;
  • 1 db lime;
  • 2 g koriandermag;
  • 1 fél finomra vágott salotta;
  • 3 g petrezselyem ;
  • 2 ek extra szűz olívaolaj

Főzzük meg a fekete quinoát sós vízben, majd keverjük hozzá az apróra vágott paradicsomot. A koriandermagot hevítsük fel serpenyőben, majd mozsárban törjük durvára, és adjuk a quinoához a salottával együtt. Ízesítésként 15 ml lime levét és fél lime reszelt héját adjuk hozzá olívaolajjal elkeverve.

A karfiolkrém

  • 300 g karfiol;
  • 500 ml csirke alaplé;
  • 50 ml tejszín;
  • 2 ek vaj;
  • egy csipetnyi őrölt zöld kardamom.

Főzzük puhára a karfiolt a csirke alaplében, majd a főzőedény tartalmát öntsük bele turmixgépbe, és turmixoljuk simára. Adjunk hozzá tejszínt, vajat és egy csipetnyi őrölt kardamomot.

Bortipp

Koch Oli Irsai Olivér 2020 – a leheletfinoman egzotikusra hangolt fogást szépen körvonalazza a friss évjáratú Irsai Olivér kirobbanó ereje, ropogós savai, valamint az ételből is visszaköszönő fűszeres aromái, illetve a könnyedén gyümölcsös ízjegyei.

A figyelmetekbe ajánljuk