Katalin hercegné és Lajos herceg 2022. júniusában
Fotó: Max Mumby/Indigo/Getty Images

Lajos herceg több okból kifolyólag sem vehetett részt a koronázási koncerten

A hétvégén végre sor került III. Károly király koronázására − háromnapos ünnepséggel ünnepelték az új uralkodót.


Az ünnepség részét képezte a koronázási koncert is. Az újonnan megkoronázott király és királynő a királyi család tagjaival és a közönséggel együtt egy sztárfellépőkkel teletűzdelt élő show-n vett részt a windsori kastélyban, amelynek címszereplői Lionel Richie-től Katy Perryig terjednek.

Ez is érdekelhet: Különleges feladatot kap Lajos herceg és Sarolta a koronázáson

Ám a lelátón helyet foglaló Mountbatten-Windsors család tagjai közül egy valaki feltűnően hiányzott.

A szóban forgó királyi személy hiányzását – aki nem más, mint Lajos herceg − a kommentátorok azzal magyarázták, hogy az ötéves kisfiúnak már régen elmúlt a lefekvési ideje.

Mások úgy gondolják, hogy a döntés hátterében az is állhat, hogy tavaly nyáron a királynő platina jubileumi koncertjén Lajos hercegről készült egy vírusként elterjedő felvétel, ami állítólag a szüleit is érintette.

Ha tovább olvasnál: Katalin és Vilmos gyermekei meglepő ajándékot kaptak

Lajos herceg befogja a f\u00fcl\u00e9t a kir\u00e1lyn\u0151 platina \u00fcnneps\u00e9g\u00e9n

Fotó: Getty Images

Lajos herceg akkor valósággal ellopta a show-t, kezdve attól, hogy a kezét a fülére tapasztotta és úgy sikoltozott, egészen addig, hogy a palotában tartott platina parti alatt nyelvet nyújtott az anyukájára.

Ez a királyi szakértők szerint aggasztotta Katalint, akinek eltökélt szándéka, hogy gyermekeinek normális nevelést biztosítson.

Azt hiszem, Katalin a normalitás valamiféle látszatát szeretné megtartani, mert tudja, mire képes a királyi élet. Ő már látta ezt; elég régóta van itt. De ők nem normális gyerekek, és rendkívül nehéz a kis lábaikat a földön tartani

− magyarázta annak idején Ingrid Seward királyi szakértő.

György herceg és Sarolta hercegnő fokozatosabban kerültek a reflektorfénybe, de az, hogy a világ ilyen korán beleszeretett Lajos hercegbe, „olyan veszély, amivel Katalin nagyon is tisztában van”. Lajos a jubileumon egyből szupersztár lett.

Lehet, hogy ez volt az oka Lajos herceg távolmaradásának a koronázási koncertről?

Forrás: Marie Claire


A figyelmetekbe ajánljuk