A korona
Netflix

Diána hercegné szellemként térhet vissza a Korona utolsó évadába

Alig néhány hét és visszatér a Netflix egyik legsikeresebb és legmegosztóbb sorozatának befejező szezonja. A Korona eddig is sok kritikát kapott, nem ritkán a brit királyi család tagjaitól és hozzátartozóitól – sejthető, hogy ezt most sem lesz másképp. A hatodik évad Károly herceg és Kamilla hercegné esküvőjét, Diána hercegné halálát, valamint fia, Vilmos herceg és Kate Middleton románcát követi majd nyomon.


A Netflix a Korona 2016-os indulása óta fiktív drámaként jellemzi a sorozatot, amely fantáziál arról, mi történhetett a zárt ajtók mögött. Ez a felfogás azonban sokaknak nem nyerte el a tetszését, már az eddigi öt évadot is gyakran érte kritika.

Ez is érdekelhet: Amitől még a királynő is kiakadt – 5 óriási ferdítés A korona című sorozatban

Harry herceg korábban egy interjúban azt nyilatkozta, hogy bár fiktív, de van igazságtartalma a sorozat kitalált részeinek is. Bár a néhai II.Erzsébet királynő is imádta, a hírek szerint a királyi családból többen, különösen a királynő férje, Fülöp herceg nem kedvelte a szériát.

A sorozat legdrámaibb részei azonban csak most lesznek láthatók, mivel Diána hercegné tragikus halálát is feldolgozzák majd a készítők.

Ezt is olvasd el: A média miért volt megszállottja Diána hercegnének?

Az értesülések szerint a hatodik évadban további különös jelenetek is szerepelnek, amelyeket nehéz lesz nézni – különösképp a királyi család tagjainak. A hírek szerint az Elizabeth Debicki által megformált Diánát szellemként is ábrázolják majd a képernyőn egy királynővel és a volt férjével közös jelenetben.

Egyes, a családhoz közel álló hangok szerint rendkívül bántó, ahogy Vilmos és Harry herceg édesanyját újra és újra ilyen ízléstelenül kihasználja a Netflix. A streamingszolgáltató azonban megvédte a jelenetet:

Halála után Diána hercegné egy belső párbeszéd részeként jelenik meg külön jelenetekben Károly herceggel és a királynővel, akik majd mindketten a néhai hercegnével való kapcsolatukról elmélkednek.

A záróévad két részletben érkezik a felületre: az első november 16-ától, míg a második fele december 14-étől látható,

A figyelmetekbe ajánljuk