Imelda Staunton a korona című sorozatban.
Netflix

A korona: hevesen magyarázkodnak az alkotók az őket sújtó kritikacunami miatt

A korona ötödik évada még meg sem jelent, de már most annyi kritikát kapott, hogy a műsor készítőinek muszáj volt megszólalnia a negatív visszhangok miatt.


A sorozatot bírálók szerint az új évad túl hamar jelenik meg, hiszen az Erzsébet királynő halála miatti gyász még mindig emészti a királyi családot és a rajongókat. Mások egyenesen ízléstelennek nevezték a szériát, mivel az új évadban olyan ellentmondásos történetszálak is megjelennek, mint például Fülöp herceg és a család barátja, Penny Knatchbull állítólagos viszonya.

A kommentelők azt is felvetették, hogy a sorozat árthat Károly királynak, de a széria alkotója, Peter Morgan nem ért egyet ezzel a narratívával.

Azt hiszem, mindannyiunknak el kell fogadnunk, hogy az 1990-es évek egy nehéz periódus volt a királyi család számára, és Károly királynak szinte biztosan lesznek fájdalmas emlékei arról az időszakról. De ez nem jelenti azt, hogy a történelem utólagosan kegyetlen lesz vele vagy a monarchiával szemben. A sorozat biztosan nem az. Óriási szimpátiát érzek iránta és a család iránt a jelenlegi helyzet okán. Az emberek néha megértőbbek és együttérzőbbek, mint azt várnánk

– mondta Morgan az Entertainment Weeklynek.

Elizabeth Debicki színésznő, aki Diána hercegnét alakítja a mostani és a következő évadban, tovább védte a szériát, mondván, hogy az olyan nehéz eseményeket, mint karaktere 1997-es halála, mindig érzékenyen kezelik.

A különböző magyarázatok azonban nem valószínű, hogy túlságosan meghatják a kétkedőket, hiszen a sorozat prominens kritikusai között volt Sir John Major és Judi Dench, valamint állítólag maguk a királyi család tagjai is.

Forrás: Marie Claire UK


A figyelmetekbe ajánljuk