Fülöp herceg.
Getty Images

Ízléstelenséggel vádolják a Netflix sikersorozatának alkotóit Fülöp herceg ábrázolása miatt

A királyi család nyilvánosan még soha nem nyilatkozott arról, hogy mit gondol a Netflix A korona című sorozatáról. Míg a Fülöpöt alakító Matt Smith egyszer elárulta, hogy a néhai herceg nem rajongott a szériáért, addig Kamilla királyné állítólag kifejezetten kedveli azt.


A sorozat több szempontból is ellentmondásosnak bizonyult, amióta 2016-ban a képernyőkre került. Különösen nagy port kavart Károly és Kamilla viszonyának ábrázolása, miközben mindketten előző párjukkal voltak házasok.

Most egy másik állítólagos királyi viszony váltotta ki a kommentelők, köztük Dickie Arbiter királyi szakértő haragját: egy pletyka, amely a néhai Fülöp herceget a család barátjával, Penelope „Penny" Knatchbullal hozta kapcsolatba.

2021-ben jelentették be, hogy a The Crown következő évadában lesz egy Fülöp/Penny cselekményszál, és akkor azt jósolták, hogy a királyi körökben finoman szólva sem fognak örülni ennek. Azt, hogy pontosan mit fog takarni ez a szál, egyelőre homály fedi, de az előbb elhangzottak alapján egy titkos szerelmi viszony ábrázolása sejlik fel.

Az 5. évad 2022 novemberében kerül képernyőre, Arbiter pedig már most megszólalt a történetszálról, amit „nagyon ízléstelennek és kegyetlen szemétnek" nevezett – írta az Express.

Az igazság az, hogy Penny az egész család régi barátja volt. A Netflixet nem érdeklik az emberek érzései

– nyilatkozta Arbiter.

Úgy vélte továbbá, hogy az új évad időzítése nem megfelelő, hiszen „alig néhány héttel azután kerül adásba, hogy a nemzet nyugalomra helyezte Őfelségét Fülöp herceg mellett".

A A korona 6. évadának forgatását a néhai királynő iránti tisztelet jeléül a halálát követő napon, valamint a temetése napján szüneteltették, de úgy tűnik, a megjelenési dátum elhalasztása sosem volt tervben.

Károly király egyik barátja nemrégiben Dickie megjegyzéseit visszhangozta, mondván, hogy a Netflix „nem kíméli az emberek hírnevét", emellett hozzátette, hogy „a nézők elfelejtik, hogy valódi emberek és valódi életek állnak a sorozat középpontjában".

Forrás: Marie Claire UK


A figyelmetekbe ajánljuk