A királyi család akármikor leállíthatja A korona forgatását

A királyi család akármikor leállíthatja A korona forgatását

Az évek során már többször is beszámoltak arról, hogy a királyi család – legalábbis néhány tagja – nem igazán rajong a díjnyertes Netflix-sorozatért, A koronáért. Éppen ezért nem lenne meglepő, ha egyszer csak arra utasítanák a produkció készítőit, hogy fejezzék be. Ezt pedig meg is tehetnék.

Minden egyes új epizód, illetve évad debütálásával újra és újra berobban a diszkurzus arról, hogy a Netflix-show vajon mennyire áll közel a valósághoz, és sok nézőnek a történelemkönyvekben kell keresgélnie a választ, hogy kiderítse, mennyire szorosan kapcsolódik a cselekmény az élethez.

A korona közelgő ötödik évadáról pedig azt állítják, hogy minden eddiginél jobban fel fogja borzolni a kedélyeket. A történet középpontjában ugyanis II. Erzsébet királynő 1992-es „szörnyű éve", valamint Károly herceg és Diána hercegné nyilvános különválása és botrányos válása áll majd.

A királyi család állítólag rendkívül fel van háborodva a következő évad cselekménye miatt, és hatalmukban áll leállítani bármelyik jelenet forgatását.

A királyi író, Tina Brown, aki a The Palace Papers című könyv szerzője, elárulta a The A.V. Clubnak, hogy a királyi család nagyon elégedetlen azzal, hogy ez az évad tovább folytatódik. Amikor pedig csak tehetik, leállítják a forgatást azokon a helyszíneken, ahol befolyásuk van.

Például az Eton Collegue – a magániskola, ahová Vilmos és Harry járt – nem engedte, hogy a stáb ott forgasson. Szóval elég világossá tették a nemtetszésüket azzal kapcsolatban, hogy nem örülnek neki, és nem adnak segítséget a sorozat elkészítéséhez

– mondta Brown.

Ám mindeközben a tervek szerint készül a hatodik és egyben utolsó évad is, a Netflix pedig új szereplőket keres, akik a tinédzser Vilmos herceget, Harry herceget, valamint Kate Middletont alakítanák.

(Marie Claire)

A figyelmetekbe ajánljuk