kísértetház.

A kísértetházak régóta foglalkoztatják – és riogatják az embereket –, az elmúlt évtizedekben pedig számos olyan remek film készült, ami ezzel a témával foglalkozik. Az alábbi cikkben 5 ilyen mozit sorolunk fel.


Démonok között

Nem túlzás azt állítani, hogy a Démonok között mára a horror-műfaj egyik alapkövévé vált. Az Ed és Lorraine Warren feljegyzésein alapuló sztori középpontjában egy elhagyatott tanyasi házba költöző ötgyermekes család áll, akik hátborzongató paranormális jelenségeket tapasztalnak.

Ugyanis nem sejtik, hogy egy másik személy is él a tanyán, akinek nagyon nem tetszenek az új lakók, és a rejtélyes entitás egyre agresszívebb húzásokkal zaklatja őket.

A kétségbeesés következtében a család a paranormális ügyek nyomozóit is felkeresik, azonban úgy tűnik, hogy a sokat látott detektívek sem bírnak el a misztikus lénnyel – írja az Entertainment Weekly.

Beetlejuice – Kísértethistória

Barbara (Geena Davis) és Adam (Alec Baldwin) Maitland éveken át együtt éltek a gondosan felépített otthonukban, amelyért annyira rajonganak, hogy még a haláluk után sem hajlandóak átengedni azt senkinek.

A Deetz-család azonban be akar költözni a házba, ezért a szellemek mindent megtesznek azért, hogy elijesszék őket, de a família tagjai meglepően szívósak.

Ennek okán Barbaráék felbérlik a titokzatos Beetlejuice-t (Michael Keaton), hogy kergesse el Deetzéket szeretett otthonukból.

Ez is érdekelhet: 4 klasszikus horror a 90-es évekből, amitől még ma is borzongunk

Árvaház

Laura (Belén Rueda) gyerekkorában egy darabig állami gondozott volt, a különböző tanácsok ellenére pedig visszaviszi a családját abba a bezárt árvaházba, ahonnan örökbe fogadták őt. Az ok nemes: újra akarja nyitni az intézményt annak érdekében, hogy fogyatékkal élő gyerekeknek segítsenek.

Laura élete azonban a feje tetejére áll, amikor fia, Simón (Roger Príncep) rejtélyes módon eltűnik az épületben.

Az elcserélt gyermek

John Russellt (George C. Scott) egy szörnyű veszteség érte amely során elvesztette a feleségét és a lányát.

A férfi a gyász feldolgozása során elvonul a világ szeme elől, és megveszi Carmichael szenátor (Melvyn Douglas) családjának egykori házát, de rájön, hogy közel sincs olyan egyedül, mint azt eddig gondolta.

Két nővér

Kim Jee-woon filmjében Su-mi (Im Soo-jung) hazatér egy elmegyógyintézetből, miután édesanyja meghal, de apja és mostohaanyja, Eun-joo (Yum Jung-ah) között olyan viszony alakult ki a lány távolléte során, ami enyhén szólva is bizarr. Su-mi emellett nagyon aggódik a húgáért, Su-yeon-ért (Moon Geun-young).

A film mondhatni specialitása, hogy az előbbi mozikkal ellentétben itt a kísértetház-motívum csupán „díszletként” jelenik meg, azonban a természetfeletti erők sokkal jelentősebb szerepet játszanak.


A figyelmetekbe ajánljuk