Halloweeni tökök

4 Netflix-horrorsorozat, amivel kellően felkészülhetünk Halloweenre

Az október beköszöntével a horror műfaj kedvelőinek egyik kedvenc időszaka értkezett el. Alábbi cikkünkkel nekik szeretnénk kedvezni, mutatunk ugyanis négy olyan Netflix-sorozatot, amivel tökéletesen felkészülhetünk a Halloweenre.

Rémségek tárháza (2022)

Guillermo del Toro itt sem hazudtolja meg saját stílusát. A rá jellemző esztétikus, de nyomasztó hangulat a Rémségek Tárháza szinte mindegyik részében fellelhető. Az Oscar-díjas direktor maga két epizódot rendezett, a többi hatban vezető producer szerepet vállalt. A széria különböző részei külön-külön történetek, nem kapcsolódnak egymáshoz, így nem is kell feltétlen sorrendben végigpörgetnünk ezt a nyolc rémmesét az ajánló szerint sem.

Ezt is olvasd el! „Csokit vagy csalunk" – avagy mi is pontosan a halloween?

Mise éjfélkor (2021)

A történet helyszínéül szolgáló Crockett-sziget összes lakója úgy érzi, balsorsban tengődik. Az élhetetlen és gazdasági válságban szenvedő környékről szinte mindenki elmenekül, és csak néhány ember marad ott. A remény fogytán van, egy fiatal, karizmatikus pap érkezése azonban bámulatos csodákat és baljós rejtélyeket kelt.

A hét epizódból álló széria kitér a szereplők erős lelki drámáira, miközben elbizonytalanodunk mi is nézőként: mi is valójában a különbség csoda és természetfeletti esemény között? A pszichológiai horrorszéria az elmúlt évek egyik legfélelmetesebb sorozata, az azóta egyre jobban befutó Mike Flanagan rendezésében.

Ez is érdekelhet: Négy halloweeni film, amit a Netflixen is megtalálsz

Mindhunter (2017-2019)

Ez a két évadot megélt sorozat annak lesz tökéletes, aki a nyomozós történeteket kedveli. A természetfeletti erők helyett itt az emberi elme az, amely igazán megrémiszt. A történet szerint az FBI ügynökei pszichopatákat hallgatnak ki, hogy gyilkosokat kapjanak el. A David Fincher és Charlize Theron producerként voltak jelen a sorozat megalkotásában.

Két detektívet követhetünk nyomon, akik egy pszichológusnővel kiegészülve dolgoznak az FBI alakulóban lévő viselkedéstudományi egységében. Elítélt sorozatgyilkosokat hallgatnak meg, akik segítenek is nekik a lezáratlan ügyekben. Emellett azonban mindannyiuk magánéletére is kihatnak ezek a beszélgetések.

Hill-ház szelleme (2018)

Shirley Jackson klasszikus regényének modernkori megfilmesítése ez a tízrészes széria. A rendező itt is Mike Flanagan, aki itt a történetben jelenlévő szörnyeket, szellemeket, falon futó dolgokat nem vagy csak alig mutatja meg számunkra. Ettől a technikától lesz igazán nyomasztó és félelmetes az egész. A sorozat még az első, 1960-as évekbeli adaptációhoz is visszanyúl, ami a bizonytalan kameramozgást illeti. A Hill-ház szelleme tehát remekül teremti meg a nyugtalanító atmoszférát, így ha borzongani akarunk, ez a széria majd tízórás játékidejével biztosan ki fogja elégíteni vágyunkat.


A figyelmetekbe ajánljuk