Halloween.

Közeledik a halloween, az év ezen időszakában pedig az emberek nagy része szabályosan szomjazik az ijesztő sztorikra. Ennek apropóján az alábbi cikkben 4 olyan rémisztő könyvet sorolunk fel, amitől biztosan kiráz a hideg!


Stephen King: A ragyogás

Nyissuk a sort egy igazi klasszikussal: Stephen King 1977-es regénye – amelyből film is készült 1980-ban Stanley Kubrick rendezésében, és Jack Nicholson főszereplésével – a Sziklás-hegység egyik kietlen hoteljében játszódik.

A főszereplő Jack Torrance ebben a szállodában vállal munkát, ennek okán pedig a felesége, és a fia (Wendy és Danny) is vele tartanak.

Jack egy idő után a fejébe veszi, hogy megírja a szálloda furcsa történetét, azonban a fia egyre megmagyarázhatatlanabb jelenségekre lesz figyelmes az épületen belül.

Victoria E. Schwab – Gallant

Az árvaházban élő Olivia Priornak édesanyja naplóján kívül semmilyen kötődése nincs a néhai családjához. A kilátástalanságban tengődő lány egy nap azonban levelet kap a nagybátyjától, hogy költözzön hozzá a család Gallant nevű birtokára.

Akad azonban egy probléma: a naplóban a főhős édesanyja kifejezetten felszólítja Oliviát, hogy semmikép se menjen a birtok közelébe.

A lány kíváncsisága azonban felülkerekedik az anyai intelmeken, a kívülről csodaszép Gallant azonban rémisztő rejtélyeket tartogat.

Ez is érdekelhet: 4 klasszikus horror a 90-es évekből, amitől még ma is borzongunk

Shirley Jackson – Hill House szelleme

Shirley Jackson művét a horrorirodalom egyik legfontosabb alkotásaként tartják számon. Nem véletlen, hogy az elmúlt évtizedek során két film és egy Netflix-sorozat is készült a sztoriból.

A történet négy emberről szól, akik a Hill House nevű rejtélyes birtokra érkeznek. Egy tudós, dr. Montague, aki bizonyítékokat keres a házban zajló természetfeletti jelenségekre; az asszisztense, Theodora; a birtok örököse, Luke; és a meglehetősen terhelt múlttal rendelkező Eleanor.

A ház azonban hamar felveszi velük a küzdelmet, az egyikük pedig végleg az épület martalékává válik.

Jasper DeWitt: A beteg

Jasper DeWitt regénye egy tipikus modernkori mű, ugyanis az író a történet egyes részleteit a Redditen tette közzé, majd később egy önálló könyvvé fésülte össze a bejegyzéseket.

Az előbbi folyamat okán a történetszálnak is van egy blogszerű folyása, ami kifejezetten jót tesz a sztorinak.

A cselekmény fókuszában egy fiatal pszichiáter áll, akinek egy nem hétköznapi beteget kell kezelnie. A mindeddig soha nem diagnosztizált problémákkal küzdő páciens korábbi orvosai ugyanis mind megőrültek, vagy öngyilkosok lettek.

Forrás: ITT és ITT

A figyelmetekbe ajánljuk