Katalin hercegné és Vilmos herceg

Katalin és Vilmos nem enged beleszólást abba, hogyan neveljék gyermekeiket

A brit királyi család egyik népszerű házaspárja, Vilmos és Katalin három gyereket nevelnek, és az ezzel járó szinte összes teendőt is ők maguk végzik. A hírek szerint a pár egyáltalán nem engedi, hogy a király vagy a palota beleszóljon abba, hogyan viszonyulnak gyermekeikhez. Robert Jobson szakértő kifejtette, pontosan milyen nevelési stílust képvisel Vilmos és Katalin.


Vilmos herceget és Katalin hercegnét gyakran dicsérik amiatt, ahogyan a gyerekeiket nevelik, ugyanis annak ellenére, hogy a brit királyi család tagjai, mégis igyekeznek mindent saját maguk intézni velük kapcsolatban. Rendszeresen elviszik őket iskolába, és rengetegszer töltenek közösen időt a konyhában. Állítólag Katalin hercegné még egy kanapét is kijelölt, ahová akkor ülteti gyerekeit, ha fegyelmezni akarja őket, miután rosszalkodtak.

A hírek szerint II. Erzsébet ki nem állhatta ezt a fajta nevelési stílust, amely szerinte túlságosan szabados. A királyi párnak összesen három gyereke van: a 11 éves György, a 9 éves Sarolta és a 6 éves Lajos.

Katalin hercegn\u00e9, Vilmos herceg \u00e9s h\u00e1rom gyerek\u00fck

Fotó: Jonathan Brady - Pool/Getty Images

Nemrég Vilmos herceg határozottan kijelentette: másmilyen neveltetésben szeretné részesíteni két fiát és lányát, mint amilyet ő kapott gyerekként. A Marie Claire magazinban megszólaló szakértő szerint Katalin és Vilmos azon dolgoznak, hogy csemetéik átlagos, felhőtlen gyerekkort élhessenek meg, és szabadabbak lehessenek, mint amennyire Vilmosnak engedték szülei.

Robert Jobson szakértő szerint Katalin határozottan kiáll saját nevelési elvei mellett, hiszen már akkor kijelentette, hogy számára a család az első, mikor csatlakozott a királyi családhoz.

Jobson legfrissebb könyvében leírja, hogy a hercegné határokat húzott a királyi kötelességek és a családja között, II. Erzsébet tudtára adva, hogy elsődleges prioritást élveznek gyerekei.

A figyelmetekbe ajánljuk