Katalin hercegné.
Getty Images

Katalin éveken át rettegett az egyik legfontosabb feladatától

Katalin hercegné ugyan a királyi család egyik legnagyobb reménysége, azonban korábban még neki is voltak komoly nehézségei.


A hírek szerint Katalin meglehetősen hamar beilleszkedett a királyi családba, és jól vette az elé gördített akadályokat.

Volt azonban egy komoly problémája is: kifejezetten nehezen ment neki a közönség előtti beszéd, ami alapvető része a „munkakörének” – írja a Marie Claire UK.

Ez is érdekelhet: Diána olyan kínos kérdést tett fel Erzsébetéknek, hogy válaszra sem méltatták

Susie Ashfield, nyilvános beszéd szakértő például a The Expressnek azt mondta, hogy bár Katalintól nem idegen a kamerába beszélés, állítólag kellemetlennek találja a nyilvános beszédet, és természeténél fogva kissé introvertált.

Általában ódzkodik a rivaldafénytől, inkább nem akar felesleges nyilvánosságot generálni

– mondta Ashfield.

Sőt, maga a hercegné is beszélt erről a félelméről, ugyanis 2012-ben a Guardian információi szerint Katalin állítólag azt mondta egy vendégének az első nyilvános megnyilvánulása után, hogy „idegőrlőnek találja a beszédeket".

A jelenlegi walesi hercegné azonban az elmúlt években sokkal magabiztosabb lett, ebben nyilvánvalóan belejátszik, hogy rengeteg beszédet kellett mondania 2012 óta.

A Katalinhoz közel állók szerint, korábban annyira félt a nyilvános beszédtől, hogy láthatóan remegett, mielőtt a pulpitushoz lépett, most azonban sokkal magabiztosabbnak érzi magát, mert tudja, mit akar mondani

– írta Camilla Tominey a Telegraphban.

A figyelmetekbe ajánljuk