Károly király ismert volt arról, hogy kihagyja az ebédet. A róla szóló információk szerint szigorú napi rutint követett mindig, amibe nem fért bele egy kiadósabb étkezés, most azonban ezen változtatott.
Károly mindig nagyokat reggelizett, teázott és könnyű vacsorát evett, de az ebédet mellőzte. A király luxusnak nevezte, amit nem engedhet meg magának, hogy beiktassa sűrű napirendjébe. Korábban pedig azt is elárulta, hogy a hét két napján nem eszik húst vagy halat, egy napon pedig a tejtermékeket is kerüli.
Ez is érdekelhet: A királyi család egyik tagja mentesül a pukedlizés alól
A Daily Mail azonban arról számolt be, hogy rákbetegsége év eleji kezelése után, orvosi utasításra Károly elkezdte beiktatni a napjába az ebédet – egy bizonyos étellel a lista élén: az avokádóval –, hogy a súlyos betegségből való felépülése közben erőben tartsa magát.
Most némi vonakodással, de ebédidőben eszik valamit – igazából egy kis harapnivalót. Most egy fél avokádót eszik, hogy átvészelje a napot
– mondta egy forrás. Károly király régóta egészségesen étkezik, gyakran élvezi a saját gazdaságában, a Highgrove-i vidéki házában termelt termékeket.
Olvasd el ezt is! Különleges ajándékkal lepte meg legkisebb unokáját III. Károly király
Korábban, Wales hercegeként ő lett az Egyesült Királyság legnagyobb biogazdálkodója, aki országszerte és azon túl is árulta termékeit a boltokban. Mostohafia, Tom Parker Bowles ételkritikus nemrég azt nyilatkozta, hogy Károly ügyel arra, hogy ne pazaroljanak:
Mindent újrahasznosít. Ha valami megmarad, abból valami más készül. Semmit sem dobunk ki.