Károly herceg mosolyog

Különleges módon köszönti a királyi család női tagjait Károly herceg

A királyi üdvözlés mindig is bonyolult jelenség volt, a rang és a társaság gyakran meghatározza, hogy ki ki előtt hajol meg és ki előtt pukedlizik.


Károly herceg híres arról, hogy a királyi üdvözléseket sajátos módon hajtja végre. A walesi herceg híres egyedi üdvözléseiről, a dupla királyi integetéstől a namaste meghajlásig.

A királyi hölgyeknek szóló különleges üdvözlése a héten került a címlapokra, amikor a spanyol Letícia királynőt üdvözlő Károly hercegről készült fotók vírusként terjedtek el.

A leendő király Letícia királynőt egy-egy arccsókkal, majd egy könnyed kézcsókkal üdvözölte.

És bár a gesztus a héten lángra lobbantotta az internetet, közelebbről szemügyre véve Károly herceg ezt már évek óta gyakorolja, különösen a magas rangú királyi hölgyekkel.

Ez a királyi szakértők szerint a tisztelet jele.

A különleges üdvözlés további címzettjei között van Mária dán hercegnő, Mathild belga királynő és természetesen maga Erzsébet királynő is.

Sőt, úgy tűnik, hogy a köszönés a történelem folyamán visszanyúlik, Viktória királynő állítólag még uralkodása alatt beszélt erről a gesztusról. A The Mirror szerint Viktória királynő egy alkalommal Benjamin Disraeli akkori miniszterelnököt dicsérte a különleges üdvözlésért.

Tele van költészettel, romantikával és lovagiassággal. Amikor letérdelt, hogy kezet csókoljon nekem, azt mondta: 'Szerető hűséggel és hittel'

– jelentette ki állítólag annak idején Viktória királynő.

Forrás: Marie Claire UK


A figyelmetekbe ajánljuk