Karanténdiszkó és mélabú: ezt hallgasd!
Manapság minden egyes héten követhetetlenül sok zene jelenik meg világszerte. Éppen ezért próbálunk segíteni az eligazodásban: minden héten összegyűjtjük az előző hét legérdekesebb megjelenéseit, hogy mindig képben lehess!


A hét lemeze: SG Lewis - times

Már tényleg itt van a tavasz és az oltásoknak köszönhetően hamarosan mind újra együtt izzadhatunk egy klubban. Ha azt a kis időt már nehezen bírjuk, akkor pont időben érkezett SG Lewis bemutatkozólemeze, ami a tökéletes karanténdiszkó alapanyag. Az első számtól elrepít egy péntek esti fülledt tánctérre és az utolsó számig nem is ereszt, az egyetlen hibája, hogy jelenleg nincsenek klubok, ahova ez a zene készült.A kislemezeivel gyorsan nagy figyelmet generáló SG Lewis egyébként több generációnyi izgalmas közreműködőt is összegyűjtött első nagyobb anyagára. Megtaláljuk rajta Nile Rodgerst a disco aranykorából, az ezredfordulós electropop királynőjét, Robynt, vagy éppen a friss és izgalmas Channel Tres búgó hangját, ő az újabb generációt képviseli tánczenei vonalon. Őket pedig mind úgy helyezi el lemezén a fiatal producer, hogy egy időtlen bulivá érik össze tökéletes összhangban egymással.

Ezeket a lemezeket is csekkold!

A februári, télvégi hidegben jöhet egy kis skandináv folkos electropop Norvégiából?De ha inkább több komorságra és szomorkodásra vágyunk, akkor a Mogwai új albumát tudjuk ajánlani.Valahogy a február közepi hangulatot tökéletesen lefedték a héten megjelent új kiadványok, a Wild Pink például szállítja a zuhany alatt zokogós lágy, intim pophimnuszokat.A hét dala: Denzel Curry & Kenny Beats - So.Incredible (Robert Glasper Version feat. Smino)

Az UNLOCKEDot 2020 egyik legjobb lemezének tartottunk az év legjobb kiadványait taglaló cikkünkben, most pedig kapunk egy újabb verziót belőle jövőhéten. Denzel Curry és Kenny Beats ugyanis, ahogy mondjuk a 100 gecs tette tavaly, felkérte egy csomó zenészhaverját, hogy gondolják újra már megjelent lemezük dalait.

Az első kislemez az UNLOCKED 1.5-ra keresztelt, izgalmas projektről pedig a So.Incredible.pkg új verziója, amit Robert Glasper remixelt. Ő egy jazz, hip-hop, soul és neosoul vonalon egyaránt mozgó zongorista és lemezproducer, aki olyan nevekkel dolgozott már, mint Kendrick Lamar, Talib Kweli, vagy éppen Herbie Hancock. Egy vendégverzére pedig becsatlakozott Smino is, teljesen újjá varázsolva az eredetit.

Ezeket se hagyd ki!

Miguel a reggaeton sztárproducer Tainyval adott ki közös dalt a múlt héten, Andrew W.K. továbbra is nagyon keményen mulat, az Arcade Fire pedig hosszú csend után egy Owen Pallett-t is felvonultató instrumentális dallal tért vissza.

17 új dallal bővült a Hamu és Gyémánt idei új zenés lejátszási listája, ajánljuk figyelmedbe!

A figyelmetekbe ajánljuk