A Joker 2 rendezője szerint a film elkészítése valóságos rémálom volt

A Joker 2 rendezője szerint a film elkészítése valóságos rémálom volt

A Joaquin Phoenix és Lady Gaga főszereplésével készült Joker: Kétszemélyes téboly kétségkívül az idei év egyik legjobban várt filmje. A film vágása azonban nehéz feladatnak bizonyult a dinamikus duó kreatív folyamata miatt.



Todd Phillips a film rendezője nemrég a Varietynek mesélt a Joker forgatásáról, és elárulta, hogy a főszereplők úgy döntöttek, a zenés dráma forgatása közben élőben énekelnek, ahelyett, hogy előre felvett zeneszámot használnának.

Ez is érdekelhet: Tényleg musical lesz a Joker 2 – legalább 15 dalra kell számítanunk

Fontos volt számomra, hogy soha ne úgy adjuk elő a dalokat, ahogy azt egy musicalben általában szokás. Nem akartunk vibratót és tökéletes hangokat

− mondta Phoenix.

Phillips megjegyezte, hogy az élő előadásuk több felvételét összevágni azonban igazi „rémálom” volt:

Különösen Joaquinra jellemző, hogy minden arról szól, hogy érezd a pillanatot, miközben csinálod. Ezt nem döntheted el egy hangstúdióban három héttel azelőtt, hogy megjelensz a forgatáson.

A Joker: Kétszemélyes téboly a 2019-es Joker folytatása, amelyben Phoenix újra eljátssza az Oscar-díjas Arthur Fleck szerepét, aki egy pszichiátriai osztályon találkozik Harleen „Lee” Quinzel-lel (Lady Gaga). A zenés thrillerben a két főszereplő olyan dalokat is feldolgoz, mint a For Once in My Life és a That's Entertainment.

Segíteni akartunk abban, hogy a közös őrületük történetét úgy meséljük el, hogy az valóságosnak tűnjön. Azt hiszem, mindannyiunknak van egy intim és személyes kapcsolata a zenével, mint egy kotta a belső érzelmi életünkhöz. Ezt próbáltuk megragadni Arthur és Lee esetében

− magyarázta Gaga.

Olvasd el ezt is! Ilyen lenne a Joker Jim Carrey főszereplésével

Phillips azt is hozzátette, hogy Gaga és Phoenix is teljes mértékben elkötelezte magát a szerepe mellett, de Gaga jobban benne maradt Harley Quinn szerepében, mint a másik sztár:

Vajon Phoenix is komolyan veszi? A pokolba is, igen. Nem marad a nap 24 órájában a karakterében. Gaga sokkal többet tesz, de rendezőként támogatom, hogy bármi áron eljussanak oda, ahova kell.

A figyelmetekbe ajánljuk