jegesmedvék a vadonban
Fotó: Hans-Jurgen Mager/Unsplash

Ilyen önfeledten játszó jegesmedvéket sem látunk mindennap – videó!

Egy jegesmedve testvérpár sikerült lencsevégre kapni, amint a washingtoni állatkertben épp medencés bulit tartottak.


Az Astra és Laerke névre keresztelt ikermedvék a Washingtonban található Point Defiance Zoo & Aquarium lakói, népszerűségük – teljesen érthető okokból – kiemelkedő. A látogatók körében alapvetően is nagy kedvencnek számítanak, a róluk készült felvételeket látva pedig azt is megérthetjük, hogy miért.

Ez is érdekelhet: Félig jeges, félig grizzly – elterjedhetnek a hibrid medvék a globális felmelegedés miatt

A fvideó elején láthatjuk, hogy a pár egyik tagjának nem elég a kismedence, így végül a műanyag medencét behúzva a kiépített nagyba, játékra invitálja testvérét.

Úsztál-e már valaha egy medencében, ami egy még nagyobb medencében volt?

– teszi fel a kérdést az állatkert közösségimédia-felületein.

A jegesmedvéket egyébként állatvédelem szempontjából is komoly figyelem kíséri:

a kihalással fenyegetett fajok vörös listáján szerepelnek, mivel populációjuk az élőhelyük csökkenése és a visszahúzódó jégtakaró miatt egyre csak csökken. Az egyedszám jelenlegi, becsült száma 22-31 ezer közé tehető.

Ezt is olvasd el! Ezen a weboldalon élőben követheted a jegesmedvék életét

A jegesmedvebocsok és a fiatal felnőtt medvék nagyon játékosak a vadonban. Futnak, ugrálnak, bukfenceznek és birkóznak egymással. A fiatal felnőtt medvék medvék körülbelül 3-5 évesek. A bocsok 2 évesek vagy annál fiatalabbak. Ugyanezt a játékos viselkedést látjuk az iker jegesmedvéknél is állatkertünkben

mesélteStephanie Rager, a Point Defiance Zoo & Aquarium biológusa, aki személyesen is foglalkozik a két medvével.

A páros 2020 novemberében született a Detroiti Állatkertben, de Laerke életének első két évében külön nevelkedett, mivel anyjuk elutasította őt. Csak egy elhagyott Jebbie nevű grizzly medve volt a társasága. Áprilisi újraegyesülésük óta azonban a két testvér elválaszthatatlan.

A figyelmetekbe ajánljuk