jegesmedve

Jegesmedvék szálltak meg egy elhagyatott házat Oroszországban

A kiszáradt fű, rozsdás tartályok és törmelékek hátterében Dmitry Kokh fotósorozatának középpontjában egy kisebb jegesmedve-csoport áll, amely tavaly ősszel uralma alá vont egy elhagyatott meteorológiai állomást.


A romos épület Oroszország és Alaszka között, a Csukcs-tengeren lévő Koljucsin-szigeten található, egy távoli tundrán, amelyet a moszkvai fotós 2021 szeptemberében egy 1200 mérföldes expedíció során látogatott meg.

Arra számítottunk, hogy leginkább a Wrangel-szigeten találkozunk jegesmedvékkel, amely világszerte híres arról, hogy sok medve otthona. Idén nem, mint később kiderült – talán a nagyon hideg nyár miatt.

– mondta a fotós, Dmitry Kokh.

Az oroszok 1932-ben építették a Koljucsinon az időjárási központot, majd a 90-es években hagyták el és most lakatlanul áll a terület többi részével együtt, ahol nincsenek lakók.

Amikor Kokh és társai elhaladtak a sziget mellett, amely a leghosszabb szakaszán mindössze 2,8 mérföld hosszú (4,5 km), látták a nagy fehér állatokat, amint az üres épületek között bolyonganak. A házról lepergő festék, a szabadon hagyott tartógerendák és az általánosságban kopott vonások szinte posztapokaliptikussá varázsolják az így készült fotókat.


A figyelmetekbe ajánljuk