veszekedő jegesmedvék

Élőben követhetjük a jegesmedvék novemberi találkozóit

Úgy látszik a jegesmedvéknek senki nem szólt, hogy járványidőszakban nem jó dolog nagyobb összejöveteleket szervezni.

A hónapban több száz jegesmedve gyűlik össze a manitobai Hudson-öbölnél arra várva, hogy a tengeri jég kialakuljon.

Hogy mi is élvezzük a társaságukat, a Polar Bears International szervezete megrendezi a Jegesmedve Hetet, ahol a legkülönbözőbb online programokon vehetünk részt, és jobban megismerhetjük a Északi-sarkvidék macijait. A változatosabbnál változatosabb előadások mellett szerepel egy egész napos élő közvetítés, ahol együtt túrázhatunk a jegesmedvékkel. A november 1-jén indult program egészennovember 7-ig tart majd.

Alysa McCall, az esemény egyik szervezője szerint biztosan sok álmos, és nyújtózkodó medvét láthatunk majd, mivel június óta nem ettek valami nagyot, és spórolnak az energiáikkal. Azonban hiába a nagy bandázás, a jegesmedvéket évek óta sebezhető fajnak írják, mivel a felmelegedés következtében elveszítik a természetes élőhelyüket. Elég csak belegondolni abba, hogy idén először nem fagyott be a Jeges-tenger.

A New York Times nyári cikke szerint a jegesmedvék a század végére kihalhatnak az Északi-sarkvidékről a zsugorodó tengeri jég miatt, ha a globális felmelegedés változatlanul folytatódik.

Ha szeretnénk az előadások tartalmát megtekinteni, akkor kattints ide, ha pedig az élő webkamerán követnéd a macikat, akkor ide.

(lonley planet)

A figyelmetekbe ajánljuk