Harry herceg
Karwai Tang/WireImage/Getty Images

Harry herceg nem utazhat bejelentés nélkül a királyi birtokokra

Harryről köztudott, hogy a nagyobb családi eseményekre visszautazik Londonba, a királyi személyzetnek pedig erről pontosan tudnia kell, nem toppanhat be csak úgy. Ez teljesen érhető, most viszont egy újabb szabályt is be kell tartania.


Sussex hercegétől legújabban azt kérik, hogy azt is előre jelezze, ha bármilyen királyi rezidenciát meg akar látogatni, miután állítólag nem kapott szobát a Windsori kastélyban a hónap elején tett londoni látogatása során – írja a The Telegraph.

Ez is érdekelhet:Ezt gondolja exbarátnőjéről Harry herceg

A királyi rezidencián való tartózkodás elutasítása mögött pedig megalapozott érvek állnak.

A kiadvány szerint Harry tartózkodását állítólag nehéz volt ilyen rövid időn belül megszervezni, ezért a 39 éves uralkodót arra kérték, hogy a jövőben időben figyelmeztesse a királyi családot és segítőiket a látogatásairól. Harry ebben a hónapban Londonba repült a WellChild díjátadóra, amely a néhai II. Erzsébet királynő halálának első évfordulója előtti estére esett.

A hírek szerint Sussex hercege maradni szeretett volna a windsori birtokon, mert egykori otthonában a Frogmore Cottage-ban Eugénia hercegnő és férje, Jack Brooksbank és két gyermekük, August és Ernest él.

Harry feltehetően felkereste az apját, hogy ott maradhasson, de azt mondták neki, hogy hivatalos kérelmet kell benyújtania.

Állítólag Harrynek felajánlották, hogy a Balmoral kastélyban maradhat, ahol apa és fia együtt tölthetett volna egy kis időt. Harry azonban minden áron a windsori kastélyban szeretett volna maradni, hogy leróhassa tiszteletét elhunyt nagymamája előtt, akit a Szent György-kápolnában helyeztek örök nyugalomra.

Olvasd el ezt is!Agymosás, erőszak, átverés – Harry herceg 6 súlyos állítása Vilmosról

A királyi források arról számoltak be, hogy Harry kéréseinek teljesítése nehéz lesz, bár ahol lehet, intézkedni fognak, de a jövőben hasznos lenne az előzetes figyelmeztetés.

A herceg legközelebb januárban tér vissza az Egyesült Királyságba egy felsőbírósági meghallgatásra, de hogy közben ellátogat-e szülőhelyére, egyelőre nem tudni.

A figyelmetekbe ajánljuk