Harry herceg örökké bánni fogja Diánával való utolsó telefonbeszélgetését

Harry herceg örökké bánni fogja Diánával való utolsó telefonbeszélgetését

Így emlékezett vissza az utolsó beszélgetésre Harry Herceg.


A múlt héten volt huszonöt éve, hogy Diána hercegné tragikus körülmények között elhunyt, az elmúlt években pedig Harry herceg és Vilmos herceg is nyíltan beszélt arról, milyen hatással volt rájuk, hogy ilyen fiatalon veszítették el édesanyjukat.

Sussex hercege, aki ekkor mindössze tizenkét éves volt, őszintén beszélt mentális egészségéről, és a 2021-es The Me You Can't See című dokumentumfilmje során arról is beszámolt, hogy tinédzserként alkoholhoz és drogokhoz fordult, hogy megbirkózzon a gyásszal.

A szívek királynője 1997-ben halt meg egy párizsi autóbalesetben, Vilmos és Harry ekkor apjukkal, Károly herceggel Balmoralban nyaraltak.

Nem igazán, nem feltétlenül emlékszem arra pontosan, hogy mit mondtam. De arra viszont emlékszem, hogy valószínűleg egész életemben sajnálom, hogy milyen rövid volt az a telefonbeszélgetés. Ha tudtam volna, hogy ez volt az utolsó alkalom, hogy beszéltem az anyámmal más dolgokat mondtam volna neki. Utána pedig folyton csak azt kérdezed magadtól: miért pont én? Miért? Mit tettem? Miért történt ez velünk?

– emlékezett vissza Harry.

A hercegek arról is beszéltek, hogyan gondoskodnak arról, hogy a hercegné emléke tovább éljen a gyermekeik körében. Harry elárulta, hogy fiának, Archie-nak a gyerekszobájában van egy fénykép Diánáról és a „nagyi" volt az egyik első szava. De Vilmos gyermekei is minden anyák napjakor írnak egy megható képeslapokat „Diána nagyinak".

(Marie Claire)


A figyelmetekbe ajánljuk