fekete fehér kép diana hercegné

„Hercegnőnek született, szentként halt meg” – képgaléria a 25 éve elhunyt Diána hercegnéről

Micsoda élet, micsoda sors, micsoda szerep. Diána minden idők legismertebb asszonya volt. Sebezhetősége, esendősége, bája és különleges vonzereje szinte mindenkit megbabonázott. Pillanatok alatt a legnépszerűbb királyi családtaggá vált, az emberek rajongtak érte, a sajtó megszállottan üldözte. Egy-egy frissen készült lesifotó róla lakások, és autók áránál is többet ért. A hízelgő imádat tragédiába fordult, a fináléhoz pedig mindenkinek köze van, hiszen mindannyian rajongtuk a kor vele foglalkozó bulvárlapjait. 1997. augusztus 31-én Párizsban minden véget ért. De soha nem lehet elfelejteni azt, milyen is volt ő, és mennyi mindent tett azért, hogy a fiainak ne kelljen azt átélnie mindazt, amit neki kellett. A szívek királynője 25 éve hunyt el – képgalériával emlékezünk meg róla.


Pedig milyen szépen indult – legalábbis a kívülállók így gondolják. A királyfi és a királykisasszony egymásra talál, óriási a szerelem és boldogan élnek, amíg meg nem halnak. Ám akkoriban senki se gondolta volna, hogy a hercegnét lépre csalták. „Bezárták” a legmagasabb torony, legfelső szobájába, mindentől és mindenkitől távol. Míg a nép üdvrivalgással fogadta Károly választását és szerencséjét, addig Diána mögött bezáródott egy ajtó, egy olyan ajtó, amit lehetetlenség kinyitni.

Boldogtalan gyermekkor, különös szülői kapcsolat, egy teljesen reménytelen házasság, bulimia, két gyönyörű gyermek, kitaszítottság, igaz szerelem, újrakezdés.

A hercegné élete megannyi kiszámíthatatlan hullámvölgyből állt, egy viszont teljesen biztos. Nagyon tudott szeretni, ezt pedig mindenki érezte. Nem meglepő, hogy a halála utáni napokban London utcáit ellepték a „hercegnőnek született, szentként halt meg” feliratú plakátok. Mindenki gyászolt. Talán ebben az esetben tényleg nem túlzás azt állítani, hogy azokban a napokban az egész világ fekete fátyol mögül követte végig a történéseket.

1970. júliusi felvétel. A kis Diána nyaralni volt a családjával a nyugat-sussexi Itchenorban.

Getty Images

A lesifotósok ráijesztettek vezetés közben. A felvétel néhány nappal azelőtt készült, hogy bejelentették eljegyzésüket Károly herceggel.

Getty Images

A híres eljegyzési fotó (1981. február 24.).

Getty Images

A pár Erzsébet királynővel pózol a londoni Buckingham-palotában, azon a napon, amikor az esküvőjüket a Titkos Tanács jóváhagyta 1981-ben.

A nagy nap. (1981. július 29.)

Getty Images

A hercegi pár kisfiaikkal pózol a Britannia nevű királyi jacht fedélzetén a Velencében tett látogatásuk során, 1985. május 6-án.

Ő volt a királyi család első tagja, aki valóban divatikon lett

Getty Images

Thorpe Park vidámparkban a fiúkkal 1993-ban.

Getty Images

Diána látogatása a London Lighthouse-ban, a HIV és AIDS-betegek számára létrehozott központban, 1996 októberében.

Diána három héttel a halála előtt.

Getty Images

Diána három héttel a halála előtt, 1997. augusztus 9-én.

A figyelmetekbe ajánljuk