Vilmos, Katalin és György 2013-ban
Oli Scarff/Getty Images

Nem hisszük el, hogyan választották ki szülei György herceg nevét

Vilmos herceg és Katalin hercegné első gyermeke, György herceg 2023-ban született. A hercegi pár számára a legnagyobb fejtörést a névadás okozta. Végül a György nevet Lupo, a pár akkori cocker spániel kutyája választotta ki.


A leendő szülők – akik többféle név közt is vacilláltak – kis papírdarabokra írták fel a választási lehetőségeiket, majd mindet a padlóra tették. Ezután megvárták, hogy kutyájuk valamilyen reakciót váltson ki az egyik cetlivel. Ez végül megtörtént, a papírdarabon a kis herceg neve állt.

Ez is érdekelhet: György herceg és Sarolta hercegnő más nevet fog használni, amikor visszatérnek az iskolába

A királyi család körül mindenki ragaszkodott ahhoz, hogy a pár ne tudja meg a születendő baba nemét. A közel álló barátok azt állítják, hogy Vilmos meglepetést akart. Bár Katalin sejtette, hogy fiú lesz, és az bár az Alexander tetszett is nekik, még nem döntötték el véglegesen, hogy nevezzék el elsőszülöttjüket

írtaKatie Nicholl királyi szakértő még György herceg születése előtt, 2013 elején.

A pár a 2011-es esküvőjüket követő időszaktól egészen az állat 2020-ban bekövetkezett haláláig a kutya gazdái voltak.

Ezt is olvasd el! A szívünk is megolvad attól, ahogy Vilmos és Katalin kutyája átsegíti gazdáit a gyász nehézségein

A pár 2020 novemberében jelentette be házi kedvencük elvesztését az Instagramon:

Nagyon szomorúan múlt hétvégén elhunyt a mi drága kutyánk, Lupo. Ő volt a családunk szíve az elmúlt kilenc évben, és nagyon fog hiányozni nekünk.

Azóta viszont már egy új kutyával bővült a család. Vilmos hercegék az Orla névre hallgató fekete cocker spánielt még néhány hónappal Lupo halála előtt fogadta örökbe. Kölyökkutya korában azonban James Middleton, Katalin hercegné bátyja vigyázott rá.

A spániel leginkább azzal szerzett magának rajongókat, hogy tavaly mennyire szakszerűen pózolt Sarolta hercegnő hetedik születésnapi portréján.

A figyelmetekbe ajánljuk