György herceg a Wimbledoni teniszbajnokságon
Fotó: Karwai Tang/Getty Images

György herceg vajon idén is 18 ezer fontos ajándék kap Károly királytól?

Legtöbbünknek fejtörést okoz sokszor, hogy milyen ajándékot is vegyünk a legközelebbi, legkedvesebb családtagjainknak. Ahogy pedig mondani szokás, az ajándék lényege elsősorban a személyesség és a kreativitás. A brit királyi családban sincsen hiány ezekből, ez látszik György herceg mindenkori ajándékaiból is.


A walesi hercegi pár elsőszülött gyermeke a napokban ünnepli 10. születésnapját. Sokan pedig már kíváncsiak, milyen ajándékokat is kaphat ezen alkalomra György herceg.

György a korábbi években is kapott már néhány igen pazar ajándékot. Első születésnapjára például a hírek szerint nagyapja, III. Károly király egy 18 ezer font, azaz nagyjából 8 millió forint értékű luxus Wendy-gyermejátszóházat ajándékozott neki, amely egy nagyméretű pásztorkunyhó volt fatüzelésű kályhával és egy ágyikóval.

Ezt is olvasd el: Károly király ettől a hibától akarja megóvni unokáit

Károly gloucestershire-i birtokának kertjében állították fel azért, hogy György játszhasson benne, amikor meglátogatja nagyapját. Mostmár úgy gondolják, hogy elég idős is ahhoz, hogy kisebb testvéreivel, Sarolta hercegnővel és Lajos herceggel együtt élvezhesse az ajándékot.

Ez is érdekes lehet számodra: Mégis mi a baj a Monopolyval? 6 szigorú szabály, amit a királyi család tagjainak be kell tartania


Az évek során Györgyöt számos egyedi ajándékkal lepték me: Ferenc pápától születése alkalmából kapott díszgömbtől kezdve a Barack Obama volt amerikai elnök által ajándékozott, kézzel készített hintalovon át, egy 23 millió éves cápafogig Sir David Attenborough-tól.

Brit kir\u00e1lyi csal\u00e1d 2023j\u00fanius\u00e1ban

Brit királyi család 2023júniusában

Fotó: Shutterstock

Karácsonykor gyakran a királyi család felnőtt tagjai szintén jól kigondolt, néha tréfás ajándékokat osztogatnak egymásnak.

Évekkel ezelőtt a jelenlegi walesi hercegné egy Növessz magadnak barátnőt című könyvet vett férje testvérének, Harry hercegnek, míg ő egy szlogenes zuhanyzósapkával viszonozta mindezt Katalin felé.

De hogy idén mit kap György születésnapjára? Az hamarosan kiderül!

A figyelmetekbe ajánljuk