5 gyerekkönyv, amit akár közösen is elolvashattok a nyári szünetben

5 gyerekkönyv, amit akár közösen is elolvashattok a nyári szünetben

Olvasni a nyári szünet alatt? Kizárt! Vagy talán mégis lehetséges? Tulajdonképpen igen, sőt kifejezetten egyszerű is lehet a folyamat, ha olyan könyvet választunk gyermekünknek, amit akár még mi is elolvasnánk. Ilyen kötetből mutatunk most ötöt.Kísérletezzünk!

A tapasztalati tanulás élményét kínálja ez a könyv. Az egyszerű kellékekkel a gyerekek maguk fejthetik meg a tudomány titkait. A kísérleteknél ikonok jelzik, milyen nehezek, mennyi „kosszal” járnak és mennyi idő alatt végezhetők el. Az optikai illúziók és fénytörési jelenségek megértését két szereplő segíti: Professzor rövid, tudományos magyarázatokat, Bob Robot pedig gyakorlati útmutatást ad.

Mi MICSODA Zseniális állatok – Álcák és trükkök

Ez a 192 oldalas Mi MICSODA külön könyv, látványos fotókkal illusztrált album ábécébe szedve mutatja be az állatokat, és azt, hogy a sarkvidékektől a tengereken át a sivatagokig miképpen alkalmazkodnak az élőhelyük körülményeihez. Mire jó az uborka formájú orr, a vakító kék láb vagy a bűzös szag? Melyik állaté a legerősebb áramütés? Merrefelé előnyös a nagy fül, és merrefelé a kicsi? Melyik a világ legmérgezőbb állata?

Kerek erdő, esztendő

Újra kapható a kicsik kedvence, a csodaböngésző egy mesés erdőről és a négy évszakról, bolondos-játékos versekkel! Ebben a varázslatos erdőben iskolába járnak a kisállatok, nyusziéknál születésnapi zsúrt rendeznek, az akadályversenyen pedig az összes erdőlakó elindul, még a csigabiga is! A nyuszik hajóra szállnak, az őzikék virágot locsolnak, a szarvas és a mosómaci színpadra lép.

1 dolog, sok szempont – Az alma

1 dolog, sok szempont – A tojás

Gondoltad volna, hogy egyetlen dolgot hányféle szempontból vizsgálhatsz meg? Belülről, kívülről, közelről, távolról, önmagában, összefüggésben. Megnézheted a színét, a formáját, megszagolhatod, megízlelheted, megtapinthatod. Kereshetsz hozzá hasonló dolgokat, szimbolikus jelentéseket, összefüggéseket, ábrázolásokat, történeteket, szokásokat… és végül egyetlen dologból egy egész világ kerekedik ki.

Amit még nem tudtál a tojásról és az almáról, az kiderül ezekből a könyvekből! Milyen állatok szaporodnak tojással? Hogyan hasznosítható a tojáshéj? Mi az a kozmikus tojás? Milyen legendákban szerepel tojás? Mitől barnul meg a félbevágott alma? Mi köze Nagy Sándornak az almatermesztéshez? Miért tettek régen a kútba almát?

Cikkünk megjelenését a BABILON Kiadó támogatta, a cikkben szereplő könyvek erre a linkre kattintva vásárolhatók meg.

A figyelmetekbe ajánljuk