Fizikusok szerint közvetlenül mellettünk van egy párhuzamos valóság

Fizikusok szerint közvetlenül mellettünk van egy párhuzamos valóság

Ha pedig léteznek párhuzamos valóságok vajon át is juthatunk?


A Marylandi Egyetem két kutatója május elején a Physical Review Research című folyóiratban publikálta tanulmányát, s annak eredményeit. Az egyetem sajtóközleménye szerint azonban a párhuzamos valóság nem éppen az, amit a kutatások előtt feltételeztek.

A szén hatszögekből álló grafén rétegeinek tanulmányozása során olyan ismétlődő mintázatokat találtak, amelyek megváltoztatták az elektromosság mozgásának módját.

Kutatásaik alapján a páros úgy gondolja, hogy véletlenül találtak egy nyomot, amely megmagyarázhatja jelenlegi valóságunk néhány rejtélyét. Rájöttek, hogy az egymásra helyezett grafénlapok elektromos tulajdonságaival végzett kísérletek olyan eredményeket hoztak, amelyek kis univerzumoknak tűntek, ezek pedig a fizika más területeire is vonatkozhatnak.

A grafénhalmokban az elektromosság megváltoztatja a viselkedést, amikor két lap kölcsönhatásba lép egymással, ezért a két feltételezés szerint máshol is hasonlóan egyedi fizika alakulhat ki a kölcsönhatásba lépő rétegekből – talán az egész univerzumban.

Bizonyos értelemben szinte gyanús, hogy ilyen jól működik azáltal, hogy természetesen „megjósolja" az univerzumunk olyan alapvető jellemzőit, mint az infláció

– mondta Victor Galitski, a tanulmány társszerzője.

Nem ritka, hogy a fizikusok megkérdőjelezik a világegyetem működését. Még a legjobban megalapozott elméleteket is meg lehet és talán meg kell is kérdőjelezni, ha jobban meg szeretnénk érteni ezt a világot, amelyben élünk.

Nem vizsgáltuk még az összes hatást, de az biztos, hogy nem lesz könnyű megfejteni őket

– mondta Alireza Parhizkar társszerző az egyetem közleményében.

Parhizkar azt is hozzátette, hogy az eredmények számos nyitott kérdést megoldhatnak, amelyek a tudósok számára a fizika ellentmondásos vagy zavaros törvényeivel kapcsolatban merültek fel. Arról azonban egyelőre még nincs szó, hogy miképp juthatnánk át a szóban forgó másik oldalra.

(Futurism)

A figyelmetekbe ajánljuk