John Wick kenau reeves

A legjobb filmek, amik januárban már nem lesznek elérhetőek az HBO Maxon

Négy film, amelyek 2023 januárjában elhagyják a streamingszolgáltatót. Így az ünnepek alatt mindenképp nézd meg a kedvenceidet az HBO Maxon, mielőtt eltűnnek.


Tizenhárom

A Tizenhárom egy igazán megrázó dráma, amely tizenéves lányokról szól. A Catherine Hardwicke és Nikki Reed által írt film, Tracy (Evan Rachel Wood), egy Los Angeles-i hetedikes lány életét követi nyomon, aki összebarátkozik Evie-vel (Niki Reed), aki elkalauzolja őt a szexszel, drogokkal és önkárosítással teli világába.

Nem könnyű alkotás, de Wood és Reed remek alakítást nyújt, Holly Hunterrel együtt, aki Tracy felépülő alkoholista édesanyját játssza.

Igazi indie film a korai digitális korszakból, így nem a világ legesztétikusabb alkotása, de zseniális kitekintő egy zaklatott kamaszkorra.

Ez is érdekelhet: A sikeren túl: öt film, ami megváltoztatta a filmipart

Jurassic Park

Jurassic Park, Az elveszett világ: Jurassic Park és a Jurassic Park III is elhagyja az HBO Maxot januárban, de hogy melyik film eltűnése fáj majd a legjobban, az ízléstől függően eléggé változó lesz.

Az első film, az 1993-as Jurassic Park talán a legnépszerűbb a három közül, úttörő speciális effektjeinek és hihetetlen színészgárdájának köszönhetően, de természetesen Az elveszett világnak és a harmadik résznek is megvan a maga varázsa,

John Wick

Ha már a nagy trilógiákról beszélünk, a John Wick-filmek is elhagyják a streamert januárban. A kaszkadőr, Chad Stahelski által rendezett akciófilmek, a filmművészet (vizuálisan) legérdekesebb harcjeleneteivel büszkélkedhetnek.

A negyedik film, a John Wick 4 pedig 2023. március 24-én kerül a mozikba, úgyhogy most pótold, amíg lehet!

Ez is érdekelhet:Összeolvad az HBO Max és a Discovery+

12 év rabszolgaság

Steve McQueen12 év rabszolgaság című filmje egy másik olyan film, amelyet semmiképpen sem könnyű megnézni, de abszolút megéri. A 2013-as film Solomon Northup 1853-as Tizenkét év rabszolgaság című rabszolgamemoárja alapján készült. A megrázó dráma elnyerte a legjobb film, a legjobb adaptált forgatókönyv és Lupita Nyong'o a legjobb női mellékszereplő Oscar-díját is.

Így ha a történelmi filmek még nem is a kedvenceid, a 12 év rabszolgaság minden mozirajongónak kötelező darab. A film 2023. január 31-ig lesz megtekinthető.

A figyelmetekbe ajánljuk