HBO Max

Először viszont csomagban lesznek elérhetőek együtt.


AT&T óriásvállalat 2018-ban felvásárolta a Warner Bros. stúdiót és különböző leágazásait 109 milliárd dollárért, tavaly pedig begyűjtötte a Discoveryt is további 43 milliárd dollárért. Ezt követően pedig rögtön be is jelentette, hogy a két céget összeolvasztja Warner Bros. Discovery néven.

Az összeolvadás jövő év közepére fog lezárulni a tervek között, az AT&T-nek pedig már igencsak komoly tervei vannak streamingvonalon. A Warner oldalán ugyanis ott van ugye a tavaly indult HBO Max, ami jövő év elején hazánkba is megérkezik, leváltva majd a térségünkben egyelőre helyette levő HBO Got. A Discovery oldalán pedig ott van a Discover+ nevű streamingszolgáltatás.

A rövidtávú terv egyelőre az, hogy a kettőt egy közös előfizetéssel együtt lehet megvenni, a cég vezetői ugyanis a kettőben együtt igen komoly kihívóját látják a piacvezető Netflixnek. Hosszútávon pedig úgy próbálnák megszorongatni a vetélytársat, hogy összeolvasztják a kettőt egy közös platformmá.

Ez jó hír lehet számunkra is. A Discovery+ ugyanis Magyarországon jelenleg nem elérhető. Ugyanakkor a két platform összeolvadása után ha nálunk már eleve elérhető lesz az HBO Max, akkor elérhetővé válhatnak az előbbi tartalmai is. Olyan opció is elképzelhető, hogy mint az HBO Max és a Go esetében, nálunk csak később érkezik meg az új, közös platform, de előbb-utóbb streamelhetjük majd a Discovery tartalmait is így.

(Forrás: Engadget)


A figyelmetekbe ajánljuk