Házasság.

5 hiba, amit a házasodni készülő párok rendszeresen elkövetnek

A legtöbb pár mindent megtesz azért, hogy az esküvőjük a lehető legtökéletesebb legyen, van azonban néhány tipikus hiba, amit sokan elkövetnek. Az alábbi cikkben 5 olyan jótanácsot sorolunk fel, amivel elkerülhetitek ezeket a problémákat.


Határozzátok meg előre a büdzsét!

金 运/Unsplash

Az esküvőszervezés során nagyon gyakran felmerül az hiba, miszerint a házasodni készülő pár nem határozza meg a pontos büdzsét.

Ez később komoly problémákhoz és konfliktusokhoz vezethet, mert a felhalmozódó extraköltségek (ez a mi nagy napunk, ne ezen spóroljunk címszóval) végül akkorára nőhetnek, hogy a végösszeg látványától mind a pár, mind a sok esetben az egész lagzit kifizető szülők is kitérnek a hitükből.

Az előbbi problémát azonban könnyen el lehet kerülni, ha már a szervezési procedúra legelején meghatározzátok a számotokra megfelelő költségkeretet – írja a Wed Society.

Ne a családtagok és a barátok határozzák meg az esküvőtöket!

A közelgő menyegző hírének elterjedése után gyakorlatilag azonnal elkezdenek szállingózni a „hasznosabbnál hasznosabb” tanácsok a különböző rokonoktól és barátoktól. „Higgyétek el X helyen sokkal jobb esküvőt tartani, mint Y-ban”; „Z-t inkább ne hívjátok meg, mert úgyse jön el” (pedig lehet, hogy szegény Z kifejezetten szeretne eljönni) – legyetek felkészülve, mivel általában az előbbiekhez hasonló megjegyzések százai találják meg a házasodni készülő párokat.

Egy valamit azonban mindenképp tartsatok észben: ez a ti nagy napotok, és nem szabad túl nagy teret adni a különböző megjegyzéseknek, hiszen az a lényeg, hogy ti is jól érezzétek magatokat.

Ez is érdekelhet: 5 tipp, amivel könnyedén megtalálhatod a legjobb esküvői borokat

Csak óvatosan a trendekkel!

Beatriz Pérez Moya/Unsplash

A közösségi média korszakában már gyakorlatilag végtelen mennyiségű helyről gyűjthettek különböző esküvői inspirációkat, amelyek egyébként kifejezetten hasznosak tudnak lenni!

De mint mindennel, a különböző trendi ötletekkel is óvatosan kell bánni, és csak azokat a megoldásokat érdemes átemelnetek a saját rendezvényetekbe, ami valóban a ti stílusotokat szimbolizálják.

A visszafogottabb inspirálódás segítségével ugyanis elkerülhetitek azt, hogy egy közhelyes és giccses lagzit szervezzetek.

Mindig legyen B-tervetek!

Az esküvő szervezésekor számtalan olyan ötlet szokott előkerülni, ami ugyan fantasztikusan hangzik, azonban rengeteg kockázatot rejt magában. A legklasszikusabb példák erre azok a szabadtéri ceremóniák, amelyeket a kezdés előtt pár perccel önt el a víz.

Fontos, hogy mindig legyen a tarsolyotokban egy B-terv, hiszen az élet bármikor közbeszólhat, és a megfelelő biztosítás hiánya miatt könnyen tönkremehet a hónapokig szervezett (és nagyon várt) esküvő.

Élvezzétek a nagy napot!

Esk\u00fcv\u0151.

Leonardo Miranda/Unsplash

Az utolsó, mégis talán legfontosabb tanácsunk nagyon egyszerű: érezzétek jól magatokat! Igen, tudjuk, hogy a hosszú időn át tartó szervezés az esküvő napján csúcsosodik ki, de nem szabad, hogy az esetleges stressz másra terelje a fókuszotokat.

Sokan egyébként azt javasolják, hogy már előre fogadjatok fel egy ceremóniamestert (olcsóbb verzió: egy barát vagy családtag), aki terelgeti a násznépet és menedzseli a felmerülő problémákat, hogy ne nektek kelljen ezekkel a dolgokkal foglalkoznotok.

A figyelmetekbe ajánljuk