menyasszony
Shutterstock

5 romantikus város, ha Olaszországban házasodnál

A külföldi esküvők egyre népszerűbbek, ami érthető: a párok igyekeznek a különleges napjukat a lehető legemlékezetesebbé és -romantikusabbá tenni. Olaszország pedig mindig is a legjobb választás volt azok számára, akik egy másik országban szeretnének házasodni.

Velence

VelenceVelenceShutterstock

Olaszországban a külföldi párok egyik legnépszerűbb házasságkötési helyszíne Velence, ami nem véletlen: romantikus szűk utcáival, gyönyörű csatornáival és egyedi építészetével az ország egyik legikonikusabb része, amely tökéletes választás a meghitt és stílusos esküvők számára is.

Ha kevésbé populáris helyszínt választanánk, extravagánsabb (és valószínűleg drágább) lehetőség, ha az egyik apró, turistamentes közeli szigeten tervezzük az esküvőt.

Ez is érdekelhet: Íme egy térkép az európai jegygyűrűviselési szokásokról

Capri

Capri

Capri

Shutterstock

Caprira inkább nászutas úti célként tekintenek, de esküvőre is kiválóan alkalmas. A Nápoly mellett fekvő sziget fehérre meszelt házai és mélykék tengere lenyűgöző helyszín azoknak a pároknak, akik megtapasztalnák a klasszikus mediterrán és olasz életstílust.

Emellett Capri számos népszerű esküvői helyszínéről lenyűgöző a kilátás, és ha naplementében házasodnánk, akkor ez az egyik legjobb választás Olaszországban, ugyanis gyönyörű kilátás fogad majd minket.

Olvasd el ezt is! A férfi, akinek segítségével Jackie Kennedy igazi stílusikonná vált

Róma

R\u00f3ma

Róma

Shutterstock

Róma az ország legismertebb nyaralási célpontja, és nem meglepő, hogy az egyik legkedveltebb választás az olaszországi esküvői helyszínek között. Remek választás mind a templomi esküvők, mind a polgári szertartások számára, amelyek a város szélén található villákban, kertekben és ókori épületekben zajlanak – a határ csupán a pénztárcánk vastagsága.

Mindenképpen érdemes olyan esküvői fotóst felfogadni, aki jól ismeri a várost, így a város leghíresebb nevezetességei mellett is készülhetnek esküvői fotók.

Comói-tó

Com\u00f3i-t\u00f3

Comói-tó

Shutterstock

A Comói-tó partjait pazar villák, ápolt kertek, grandiózus hotelek, valamint éttermek, zöldövezetek és magánlakások sokasága díszíti. Az ősi gleccsertó kellemes mikroklímával várja a szerelmeseket. A hely felkapottságának köszönhetően az itt tartott esküvők egyfajta presztízst is magukban hordoznak, de ami ennél is fontosabb, hogy a párok egy összetéveszthetetlen környezetben ünnepelhetik meg a nagy napjukat.

Szicília

Szic\u00edlia

A szicíliai Szirakúza

Shutterstock

Egy másik ragyogó helyszín, ahol az olasz és a mediterrán kultúra ötvöződik. Az egyik legjobb helyszínről van szó házasságkötés szempontjából, függetlenül a költségvetéstől vagy a különleges napra vonatkozó kívánságoktól: a sziget különböző helyszíneinek hatalmas választékával, valamint a vendégek számára rengeteg utazási és szálláslehetőséggel találkozhatunk, nem beszélve a már említett olasz életérzést.

Szicília tele van különböző esküvői helyszínekkel, függetlenül attól, hogy tavasszal, nyáron vagy ősszel tervezzük a nagy napot. A meleg éghajlata pedig azt is jelenti, hogy szinte garantáltan jó idő lesz az eseményen, így kiváló hely egy szabadtéri, tengerparti esküvőhöz.


A figyelmetekbe ajánljuk