vilmos és katalin sétál

Így tölti majd Erzsébet királynő halálának évfordulóját Katalin és Vilmos

Vilmos herceg és Katalin a királynő halálának első évfordulóján érzelmes zarándoklatot tesz egy walesi katedrálisba, ahol II. Erzsébet is sűrűn megfordult.


A walesi hercegi pár szeptember 8-án, pénteken látogat el a Szent Dávid-székesegyházba, azon a napon, amikor ők vezetik a néhai királynő tiszteletére rendezett megemlékezést. Vilmos és Katalin a megemlékezés napja előtt dél-walesi közösségeket látogatnak meg, hogy a nyári szünet után megkezdjék őszi teendőiket – írja a Mirror.

Ez is érdekelhet: „Mint egy Jane Austen-regény” − Vilmos és Katalin veszekedéseiről mesélt egy bennfentes

Vilmos várhatóan nem fog beszédet mondani a katedrálisban, de a házaspárt körbevezetik majd az ősi templomban.

A királyi család és sok ember számára is érzelmes nap lesz a szeptember 8. De természetesen mások számára ez csak egy újabb nap lesz, hiszen az élet megy tovább

– állítja egy királyi forrás.

Állítások szerint Vilmos és Katalin azért választotta Walest úti célul, mert az elmúlt évben csak háromszor jártak ott, és a királynőnek különleges kapcsolata volt a Szent Dávid-székesegyházzal. Illetve ő volt az első uralkodó, aki a reformáció óta meglátogatta az intézményt.

Olvasd el ezt is! Katalin hercegné megható módon tisztelgett a királynő előtt

III. Károly király pedig valószínűleg visszavonultan fog tisztelegni édesanyja előtt a skót balmorali birtokon, ahol az uralkodó 96 éves korában elhunyt.

A figyelmetekbe ajánljuk