Elon Musk
Getty Images

Először szólalt meg Elon Musk állítólagos saját repülőteréről

A Tesla és a SpaceX vezérigazgatója, Elon Musk a Twitteren oszlatta el azokat a pletykákat, amelyek szerint saját magánrepülőteret kíván építeni Texas középső részén.


Elon Musk határozottan cáfolta a reptér megépítésről szóló híreket.

Nem igaz. A Tesla öt percre van az austini nemzetközi repülőtértől

– írta, hozzátéve, hogy „butaság” lenne egy újabb magánrepülőtér építése, azonban a meglévő kereskedelmi repülőtérnek szüksége van egy újabb kifutópályára, mivel Austin gyorsan növekszik.

Egy nemrégiben felrőppent pletyka szerint a milliárdos vállalkozó a texasi Bastrop közelében építené meg az exkluzív kifutópályát, amely egy kisváros, és autóval körülbelül 30-40 percre van Austintól keletre.

De ahogy Musk kissé nyersen rámutat, ezek a pletykák tévesek.

A világ leggazdagabb embere nemrégiben Texasba tette át a széhelyét. A milliárdos és több cége még 2020-ban kezdett drámai kivonulásba Kaliforniából, Musk a világjárványügyi korlátozások, a szabályozási problémák és az adózás miatti frusztrációra hivatkozott a nagy költözés okaként.

Mostanra a legtöbb vállalkozása – a Tesla központja és a SpaceX csillagbázis, hogy csak néhányat említsünk – Austinban vagy annak környékén található, de több Musk-tulajdonban lévő cég is megtalálható szerte az államban.

Az is igaz, hogy nem ő az egyetlen neves személyiség, aki a nyüzsgő városba költözött. Néhány jelentős név, köztük a milliárdos vállalkozótárs Peter Thiel, aki Elon Muskkal közösen alapította a PayPal-t, áttelepült a virágzó déli városba, miközben olyan nagy technológiai szervezetek, mint az Amazon és az Oracle is masszívan jelen vannak ott.

Más szóval, igaza lehet abban, hogy Austin „gyorsan növekszik".

Forrás: Futurism


A figyelmetekbe ajánljuk