Elon Musk

Hiába a kritikák, Elon Musk nem nyugszik – saját repülőteret épít a Tesla főhadiszállásánál

Az interneten több olyan hír is felbukkant, amelyek szerint Elon Musk saját magánrepülőtér építését tervezi valahol a texasi Austinban.


Az Austonia szerint Musk magánrepülőterének pontos helye és az építkezés ütemterve egyelőre nem ismert, de a koncepcionális terveket megerősítették olyan források, amelyek szerint a repülőtér Austintól keletre, Bastrop közelében épülne fel.

A magánrepülőtér valószínűleg Musk cégeit, köztük a Teslát, a The Boring Company-t és a SpaceX-et szolgálná ki, emellett elérhető lenne saját maga és a cégvezetők számára is.

Bastrop körülbelül 50 kilométerre, azaz fél óra autóútra van a texasi Gigafactory-tól. A Tesla tavaly Austinba helyezte át a vállalati központját, míg az austini álláshirdetések és az iktatott nyilvános dokumentumok arra utalnak, hogy a SpaceX egy új létesítményt tervez felépíteni Bastrop megyében.

A reptér azonban nem fog egyhamar elkészülni, mivel egy ilyen létesítményhez a környezeti hatások miatt szövetségi EPA-engedélyre, a légiközlekedési hatások miatt pedig FAA-engedélyre van szükség, több helyi hatóság jóváhagyásával együtt.

A Tesla-vezér jelenleg egy 2015-ös Gulfstream G650-est használ, hogy Austinba és más helyszínekre utazzon; azonban már leadta a megrendelést egy korszerű Gulfstream G700-asra, amely az elöregedő üzleti repülőgépét váltja fel.

Muskot az elmúlt időszakban több komoly kritika érte, mivel a techpápa elképesztően sokat használja a magángépét, ami rengeteg károsanyagot bocsájt ki. Ez azért ironikus, mivel a Tesla, illetve a SpaceX is elhivatottan küzd a környezetszennyezés ellen.

Forrás: Luxury Launches


A figyelmetekbe ajánljuk