Avicii a 2012-es Coachella fesztiválon

A világhírű svéd lemezlovast három évvel ezelőtt, 2018. április 22-én találták holtan Omán fővárosában, Maszkatban, ahol barátaival nyaralt. Mindössze 28 éves volt.


Életrajzi könyv novemberben fog megjelenni, ezt a zenész halála után a szülők által indított és vezetett Tim Bergling Alapítvány jelentette be. A Tim – The Official Biography című kötetet Mans Mosesson svéd újságíró és író jegyzi, aki Avicii családtagjaival, barátaival és egykori kollégáival folytatott beszélgetések alapján mutatja be a svéd DJ életútját.

A könyv eladásából származó minden bevételt a zenész nevét viselő alapítványhoz kerül, amely a lelki betegségek és az öngyilkosságok megelőzését tűzte ki célul

– írja az MTI.

A lemezlovas halálának napján az ománi rendőrség azt közölte, nem találtak idegenkezűségre utaló nyomokat, a halál okát viszont – a család kérésének megfelelően – nem hozták nyilvánosságra. Egy, a későbbiekben a család által közzétett levél arra engedett következtetni, hogy Avicii önkezével vetett véget életének.

A Forbes magazin szerint Avicii a legjobban fizetett DJ-k világranglistáján 2016-ban a 12. helyet foglalta el 4,5 millió dollár (1,3 milliárd forint) bevétellel. Legnagyobb slágerei között volt a Wake Me Up!, a Levels, a Sunshine, a The Days, a Hey Brother és a You Make Me. Kétszer jelölték Grammy-díjra, valamint elnyerte a Billboard és az MTV Europe több díját.

A figyelmetekbe ajánljuk