lakás

4 lakberendezési trend, ami uralni fogja a piacot 2024-ben

Jövőre búcsút inthetünk a merev dizájnszabályoknak és a mindent uraló minimalizmusnak. Jöhetnek a különböző minták, a krómozott pultok, az ultraluxus anyagok és a maximalizmus. Íme 2024 négy legnépszerűbb lakberendezési trendje!



Minta, minta, minta

A tiszta, fehér falak időszakának vége. Sokáig a semlegesség és a minimalizmus volt jellemző a lakberendezési trendekre. Danielle Walish, a Havenly online lakberendezési vállalat kereskedelmi és terméktervezésért felelős alelnöke szerint azonban az emberek karakteres, személyiséggel és egy kis lendülettel rendelkező otthonokra vágynak, melyek merészen eltérnek a túl sokáig uralkodó visszafogott stílustól. Itt az ideje tehát a minták reneszánszának.

Ez is érdekelhet: 5 film, amely ihletet ad a lakberendezéshez

Színek kavalkádja

2024-ben minden a színekkel való kiegészítésről szól majd. A gazdag feketéktől és a fülledt tengerészkéktől a kék, zöld és a rózsaszín élénkebb árnyalataiig a jövő évi színtrendek a merész megközelítést fogják hangsúlyozni. Akár a monokróm festékek alkalmazásával, akár a mély, telített színsémák felkarolásával: a pompás árnyalatok teret hódítanak majd.

Fémek

Először a krómozott fémek jöttek divatba a kiegészítők, például a fülbevalók esetében, majd a lakberendezésben is. 2024-ben a fémes árnyalatok, legfőképp a hűvös ezüst tónusok, új, nagyszabású módon kerülnek be az otthonunkba.

Giccses konyha

Leáldoztak a tiszta márvány és fehér falak napjainak a konyhában, 2024-ben több színre és lendületre számíthatunk ebben az alapvető fontosságú helyiségben. Búcsút mondunk a tanyaház stílusú konyháknak, és üdvözöljük a giccses konyhákat, mondja Sydney Stanback, a Pinterest globális trendek vezetője.

A konyhai dizájnba és a főzőterekbe a használtan vett vagy vintage készülékeket és szemet gyönyörködtető színfoltokat építenek be.

A figyelmetekbe ajánljuk