diána hercegné mosolyog kalapban

Megható módon emlékeztek meg Diána hercegnére Sarolta hercegnő keresztelőjén

Diána hercegné emléke a mai napig él az emberekben, és természetesen Vilmos hercegben is, aki különböző kedves gesztusokkal tiszteleg néhai édesanyja előtt.


A Diána hercegné előtti tisztelgés számos szimbolikus gesztusban tetten érhető. György és Lajos herceggel ellentétben – akiket a Szent Jakab-palota királyi kápolnájában kereszteltek meg – Vilmos herceg és Katalin hercegné Sarolta keresztelőjének helyszínéül Sandringham plébániatemplomát, a történelmi Szent Mária Magdolna kápolnát választották, amit a királyi szakértők megható gesztusnak neveztek.

A Szent Mária Magdolna kápolna – ahol hagyományosan a királynő és a királyi család tagjai minden évben részt vesznek a karácsonyi misén – valójában ugyanaz a templom, amelyben Diána hercegnét is megkeresztelték, 1961-ben.

Külön érdekesség, hogy Diána a sandringhami birtokon született.

Sokan azt feltételezik, hogy Vilmos herceg volt a felelős ezért a gondolati kapcsolatért néhai édesanyja és akkor négy hónapos kislánya között.

Vilmos hercegnek tetszik ez a fajta szimbolika. Világossá tette, hogy szerette volna, ha Diána is részt vesz azon az utazáson, amelyre Katalinnal indult, először azzal, hogy átadta neki édesanyja eljegyzési gyűrűjét. Aztán Sarolta keresztelője esetében is megfigyelhető volt ez a jelenség, mert ugyanazt a templomot választották, amelyben Diánát is megkeresztelték

– mondta Richard Kay királyi szakértő a The Expressnek.

Azonban nem csak Sarolta hercegnő keresztelőjének helyszíne az, ami személyes és megható kapcsolatot tart fenn Diána hercegnővel. Sarolta teljes neve – Sarolta Erzsébet Diána – egyúttal tisztelgés néhai nagymamája és dédnagymamája, a királynő előtt is.

Forrás: Marie Claire UK

A figyelmetekbe ajánljuk