Ki ölte meg Diánát? – új sorozat készül a szívek királynőjéről

Ki ölte meg Diánát? – új sorozat készül a szívek királynőjéről

A királyi család-és Diána rajongói még többet tudhatnak meg a hercegné halála előtti utolsó napjairól a hamarosan megjelenő dokumentumfilm-sorozatban.



Az Emma Cooper által rendezett háromrészes Who Killed Diana? című dokumentumfilm-sorozat új részleteket fog feltárni Diána hercegné 1997. augusztus 31-én bekövetkezett halála körül, emellett soha nem látott interjúkat is tartalmaz majd olyan kulcsfontosságú forrásokkal, akiknek közük volt a balesethez – írja a Purewow.

Ez is érdekelhet: Így szegte meg a királyi protokollt Diána hercegné egy híresség édesanyja miatt

Szenvedélyem a legendás nők életének bemutatása dokumentumfilmeken keresztül. Ahogyan a Marilyn Monroe rejtélye: A soha nem hallott szalagok című filmmel tettük, most is egy olyan történetet vettünk elő, amelyről a világ azt hiszi, hogy ismeri. De mi a rejtett igazságokat fedjük fel

– nyilatkozta Cooper.

A rendező hozzátette, hogy elkötelezett amellett, hogy a szeretett hercegnének a történetét friss nézőpontokból, új hangokkal és eddig nem ismert információkkal közelítse meg.

Nem a Who Killed Diana? Cooper első, a hercegnéről szóló filmje, a CNN számára készítette korábban a Diana című, hatrészes dokumentumfilmet, amely a hercegnő életét és hatását helyezi reflektorfénybe, nem pedig váratlan halálát. A csatorna szerint a produkció „egy ikon életét vizsgálja újra a modernitás szemüvegén keresztül: átdolgozza a történetét, hogy felfedezze a valódi nőt a »nép hercegnéje« mögött”.

Olvasd el ezt is! A sztori John Travolta és Diána hercegné legendás tánca mögött

Cooper egy 2021-es interjúban elmondta, hogy nagy rajongója Diánának, és a sorozat elkészítése sem csökkentette ezt az érzést:

Számomra, mint 40 év körüli feminista nő, ő képviseli azt, hogy mit jelent modern nőnek lenni – azt, hogy megmutatja a sebezhetőségét, de nem engedi, hogy valóban gyengének lássák. Ő adta a monarchiának ezt az örökséget, és ezt látjuk a gyerekein is.

Ám az, hogy hol fog debütálni a dokumentumfilm, egyelőre nem tudni.

A figyelmetekbe ajánljuk