daft punk

Ha szeretnél valami hasonlót hallgatni, talán találsz magadnak új kedvencet belőlük.


A Daft Punk úgy döntött, hogy feloszlatja önmagát, egy stílusos, hét perces videóval téve pontot a robotduó fiktív sztorijára. Most úgy döntöttünk, megpróbáljuk megkönnyíteni a gyászidőszakot három ajánlással, ha hasonló zenére vágysz, mint a Daft Punk, de alapvetően nem vagy elég képben ahhoz az elektronikus zenei világban, hogy már ismerd ezeket a nem feltétlenül obskúrus, de nem is feltétlenül mainstream előadókat.

Justice

A Daft Punk által képviselt french touch legismertebb előadója a Daft Punk után valószínűleg a Justice. A duó dalait hallhattuk már számtalan reklámban, a simán csak egy keresztként elnevezett első albumuk pedig az új évezred egyik legfontosabb albuma. Ráadásul elődjükhöz hasonlóan ők is a múltat ültetik modern köntösbe, a 80-as évekbe nyúlva vissza.

SebastiAn

A Justice sikerének csúcsán az Ed Banger Records és a Kitsuné előadói számítottak a műfaj legmenőbbjeinek. SebastiAn is ebből a vonalból érkezett, szupersztárrá viszont már csak azért se tudott válni, mert nagyon ritkán ad ki zenét. Total című albuma viszont a szcéna egyik legjobb albuma, ami sima retrózás mellett vadul cikázik zsánerek és inspirációk között, egy egészen sűrű és imádnivaló káoszt alkotva.

Boys Noize

Boys Noise a német elektronikus zenei életből érkezett, de korai hangzása miatt mégis kezdetben az Ed Banger féle francia vonulathoz sorolták, első albumai után viszont elkezdett merőben más irányokba elindulni. Ha a Daft Punkhoz hasonlító zenét akarunk, akkor az Oi Oi Oi című lemezét valószínűleg szeretni fogjuk. De ha értékeljük egy előadóban a sokszínűséget és a kísérletezőkedvet, akkor a teljes életműve ajánlott.


A figyelmetekbe ajánljuk