Nem csak Lady Gagának és Ariana Grandénak jött jól egy közös dal
Youtube / Lady Gaga

Nem csak Lady Gagának és Ariana Grandénak jött jól egy közös dal

Minden Lady Gaga és Ariana Grande rajongó álma vált valóra, amikor májusban szinte a semmiből megjelent a két világsztár közös száma, a Rain On Me. A dal mindkét művész számára mérföldkő lehet, de a múltban is volt már ilyen zenei együttműködésekre példa más világsztároknál. Mutatjuk, mire gondolunk.


Lady Gaga, Ariana Grande - Rain On Me (Official Music Video)www.youtube.com

Függetlenül attól, hogy pár év múlva, mit gondolunk a Lady Gaga feat. Ariana Grande kollaborációról, az már most egyértelmű, hogy a dal jelenleg az egyik legsikeresebb szerzemény a szórakoztatóiparban: YouTube-on már több mint 133 millió megtekintésnél jár a dalhoz forgatott videóklip, Spotify-on pedig már az első héten közel 42 millióan streamelték – utóbbi esetében ez a premier hetében egyértelmű első helyet jelentett. De nézzük, kik könyvelhettek el maguknak hasonló sikereket!

Lil Nas X & Billy Ray – Old Town Road

Szóval van itt ez a countryénekes, akit az utóbbi egy-két évtizedben csak Miley Cyrus apjakánt ismert a közönség, és van egy afroamerikai, nagyon fiatal rapper, akiről szinte még senki nem hallott. Billy Ray Cyrusról és Lil Nas X-ről van szó, akik Old Town Road című közös dalukkal olyan fenomént hoztak létre, hogy az gyakorlatilag minden létező rekordot megdöntött. Nem is csoda, hogy a szám több neves díjat is bezsebelt: ilyen volt például a legjobb duónak és a legjobb videóklipnek járó Grammy. Lil Nas X amúgy több szempontból is úttörő, tavaly júniusban ugyanis melegként coming outolt Twitter-oldalán, számtalan sztereotípiát ledöntve ezzel.

Britney Spears & Madonna – Me Against The Music

A kétezres évekre visszatekintve keresve sem találtunk ikonikusabb duót Britney Spears és Madonna párosánál. Előbbi már, utóbbi pedig még csúcson volt, így a dal sikere gyakorlatilag garantált volt.

RUN DMC & Aerosmith – Walk This Way

1985-öt írunk, RUN DMC az egyik legsikeresebb rapper, az Aerosmith tagjai pedig az egyik legsikeresebb rockegyüttes tagjai. Mi történik akkor, ha összeállnak egy közös dalra? Például olyan sikerszerzemények születnek, mint a Walk This Way, amit 35 évvel a megjelenése után is ismer mindenki. A dalt az évek során többen is feldolgozták, ezek közül talán a legismertebb és legsikeresebb az *NSYNC, Britney Spears, Mary J. Blige és Nelly közös előadása volt a 2001-es Superbowl félidejében.

Daft Punk & Pharrell Williams – Get Lucky

2013-ban gyakorlatilag egy lépést sem tudtunk anélkül tenni, hogy ne szólaljon meg valahol a Daft Punk és Pharrel Williams közös szerzeménye, a Get Lucky, ami nem is csoda, hiszen a dal gyakorlatilag tökéletesre sikeredett. Nagyon jó hír volt ez a Daft Punk számára, hiszen ők ezzel a dallal tértek vissza egy rövidebb szünet után.

A figyelmetekbe ajánljuk