The Beatles 1963-ban
Fotó: Getty Images

A Beatles mindegyik tagjáról külön filmet készít ez az Oscar-díjas rendező

Az Amerikai Szépséget, a Skyfallt és az 1917-et is jegyző Sam Mendes nemrég bejelentette ambiciózus tervét, miszerint mind a négy Beatles-tagról különálló filmet forgat a közeljövőben. Paul McCartney, Ringo Starr, John Lennon és George Harrison családjainak teljes jóváhagyása is megvan, így már nem is állhat semmi az Oscar-díjas rendező projektének útjába.


Napjainkban számos zenés életrajzi film készül, ezekhez csatlakozik most még négy. Sam Mendes bejelentette ugyanis, hogy mindegyik Beatles-tagról különálló játékfilmet készíteni. Mindehhez pedig már a hozzátartozók engedélyét is megkapta. Ez az első alkalom, hogy ők, illetve a zenekar produktumainak jogtulajdonosa, az Apple teljes körű jogokat adott egy filmhez.

Ezt is olvasd el! Több új Beatles-dal is érkezhet a közeljövőben

Mendes tervei szerint mind a négy film 2027-ben kerülne a mozikba, és egymással összefüggő történeteket mesélnek majd el a zenekar minden egyes tagjának szemszögéből.

A filmek társkereső ritmusa innovatív és úttörő lesz

nyilatkozta sajtóközleményben a rendező.

A direktor kifejtette, mekkora megtiszteltetés számára, hogy minden idők legnagyobb rockzenekarának történetét mesélheti el. Egyelőre sem az írók, sem a szereplők kilétéről nem lehet tudni semmit.

Mendes producere, Pippa Harris azt is kifejtette, hogy a rendező több mint egy évvel ezelőtt találta ki, miképp lenne legideálisabb mozivászonra vinni a legendás liverpooli banda sztoriját.

Szerinte a direktor kreatív zsenialitását és meggyőző erejét bizonyítja, hogy Paul McCartney, Ringo Starr, Sean Lennon – John Lennon fia – és Olivia Harrison – George Harrison özvegye –azonnal lelkesedéssel reagált a kezdeményezésre.

Ez is érdekelhet! Paul McCartney szerint John Lennon miatt oszlott fel a Beatles

Majd így folytatta:

Ami igazán izgalmas, hogy Samnek megvan a szabadsága, hogy belemerüljön a Beatles mindegyik tagjának életébe, semmi sem tiltott, és nincs olyan érzésünk, hogy a zenekar azt akarná, hogy csak egy bizonyos engedélyezett verziót meséljen el a sikerre vezető útjukról.

A Beatlesről tavaly november tájékán újra hallhattunk, hiszen vadonatúj zenével jelentkeztek Paul McCartney-ék, illetve nemrég a banda egyetlen festményét is elárverezték. A zenekar öröksége ezekkel a tervezett filmekkel pedig még több rétegben él majd tovább.

A figyelmetekbe ajánljuk